Özdilek

Güncel

Derince Şırnak Kardeşlik Parkı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Derince-Şırnak Kardeşlik Parkı

 

Derince Belediyesi’nin misafiri olarak Şırnak’tan gelen öğrenciler ile Derinceli kardeşleri, oluşturdukları sevgi atmosferini birlikte ağaç dikerek ölümsüzleştirdiler

 

Hükümetin Milli Birlik ve Beraberlik Projesi kapsamında Derince ile kardeş şehir olan Şırnak’a bağlı Guçlükonak İlçesi ile Şenoba, Hilal, Mezra, Kasrik, Çalışkan ve Görümlü beldelerinden 36 öğrenci Derince Belediyesi tarafından misafir ediliyor. Yaşları 12-15 arasında değişen öğrenciler, başta Derince Belediye Başkanı olmak üzere belediye personeli tarafından evlerinde yatılı kalıyor. Yatılı kaldıkları ailenin çocuklarıyla kardeş olan öğrenciler, gün içinde toplu halde çeşitli gezi ve faaliyetlerle yarıyıl tatillerini en iyi bir şekilde geçiriyor.

 

Alemdar, misafiriyle ağaç dikti

Derinceli kardeşleriyle kısa sürede kaynaşan Şırnaklı öğrenciler, aralarında oluşturdukları sevgi bağını, Derince-Şırnak Kardeşlik Parkı’nda ağaç dikerek ölümsüzleştirdi. Derince Öğretmen Evi yanında bulunan alana kardeşleriyle birlikte 36 ağaç diken çocuklara Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar da eşlik etti. Çocuklarla hoşça vakit geçiren Alemdar, evinde misafir ettiği 12 yaşındaki Hamza Şen ile birlikte ağaç dikti.

 

Tiyatro sonrası komutanlık gezisi

Ağaç dikimini ardından Sekapark’ta bir müddet eğlenen Derinceli ve konuk öğrenciler, daha sonra Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde tiyatro izledi. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen ve yeryüzünde savaşların kimlerin çıkarına yapıldığı, insanın ancak eşit, özgür ve demokratik bir ortamda mutlu olabileceğini masalsı bir kurguyla anlatan “Mutluluk Gezegeni” adlı oyunu izleyen öğrenciler, Derince Eğitim Merkezi Komutanlığı’nı da gezdi. Derince Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ergin’in eşlik ettiği gezide, Garnizon Komutanı Kd. Deniz Albay Ali Kocatürk çeşitli ikramlarda bulundu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat