Özdilek

Siyaset

Derince Mecliste Gündem Halk Lokantaları

Derince Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nda yedi gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantında Yelken Kafe ve Halk lokantası gündem oldu.

6 Haziran 2024 Saat: 15:08
Derince Mecliste Gündem Halk Lokantaları
Derince Mecliste Gündem Halk Lokantaları

Derince Mecliste Gündem Halk Lokantaları

Derince Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nda yedi gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantında Yelken Kafe ve Halk lokantası gündem oldu.

NHA: Özgen Sarıkaya

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin yönettiği mecliste açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak bir önceki meclis kararları görüşüldü.

 Yedi gündem maddesinin yer aldığı mecliste İmar Komisyonu’nun revizyon uygulama imar planı ile Plan ve Bütçe Komisyonu’nun amfi tiyatro gelir tarifesi ile ilgili komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’nden gelen dört madde ise meclis üyelerinin oy çokluğu kararı ile kabul edildi. Meclis gündeminin son maddesinde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün protokol ile ilgili yazısı da yine oy birliği ile kabul edildi.

Halkın Parasını Kimseye Yedirmeyiz.

Ak Parti ve MHP meclis üyelerinin gündem dışı aldıkları sözde Yelken AŞ. ile ilgili sordukları sorularda Basında çıkan astronomik zamlarla alakalı serpme kahvaltının tabağının 440 lira olmasını eleştirdiler. 440 TL olan bu kahvaltı vatandaşları zorladığını çok pahalı olduğunu dile getiren meclis üyesi. Belediye Ticaret yeri değil gerekirse Yelken kafe zarar edecek bu zararı belediye kasasından ödenmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Gökçe eleştirilere cevap vererek bizler: Derince Halkının parasını kimseye yedirmeyeceğiz o eski alışkanlıklardan artık vaz geçilmesi gerekiyor. Yelken Kafede her bölgeden gelen çok az sayıda vatandaş kahvaltı yapıyor zaten bu kahvaltı tabağı tek kişilik değil iki kişilik olarak sunulmaktadır. Biz Belediyeyi aldığımızda burada israf edilen çöpe dökülen kahvaltı malzemesini gördük bu akıllara ziyan bir olaydı. 150.000 Nüfuslu Derince ’linin hakkını koruyacağız ve halkımızın yararına işler yapacağız. Biz daha önce yapılan israfın önüne geçip Yelken AŞ yi daha ileri götürmenin peşindeyiz.  

Yelken AŞ ile alakalı bilgileri Ticaret Bakanlığına kayıtlı olduğundan Ticari Sır ifşa etmenin suç olmasından dolayı burada bilgi veremiyoruz dedi.

Çok Yakında Halk Lokantası Faaliyette Olacak.

Yelken kafeye tüm vatandaşlarımız gitmemekte veya gidememektedir. Bizler sosyal belediyecilik hizmeti olarak çok yakında Kent lokantasını devreye sokacağız. Hazırlıklarımız tamamlanmak üzereyiz kısa zaman sonra burada üç çeşit sıcak yemeği tüm vatandaşlarımız 40-50 TL gibi sembolik rakamlar ile her gün yiyecekler. Buradaki maksat kâr amaçlı değil halka hizmet olacaktır. Derince ‘linin parasını vergilerinden elde edilen parayı hal vurup harman savurmak yerine vatandaşlarımızın hizmetinde kullanacağız. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere sosyal destek ekiplerimiz tarafından her gün sıcak yemek ve kuru gıda desteği yapılmaktadır. Bunun için ise büyük marketlerle anlaşma sağlanarak gıda bankasına üye olarak o marketlerden gıda bağışı temin edilerek ihtiyaç sahiplerine verilecektir. Biz Sosyal Demokrat Belediyecilik ilkeleri ile hizmet edeceğiz.

 Derince Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısının ise 2 Temmuz Salı günü saat 17.30’da yapılacağı belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat