Özdilek

Ekonomi

Derince Limanı peşkeş çekiliyor

Derince Limanı’nın özelleştirilme sürecine karşı çıkan işçilere MHP de destek verdi.

26 Mayıs 2014 Saat: 15:33
Derince Limanı peşkeş çekiliyor
Derince Limanı peşkeş çekiliyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İzmit İlçe Başkanı Kaan Dilmen, Derince ilçe Başkanı Emin Şimşek ve partililer, dün Derince Limanı’na gelerek basın açıklamasında bulundu. 

Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, kısa bir açıklama yaparak, şunları söyledi: “Liberal ekonomiye karşı değiliz, vatan toprağının peşkeş çekilmesine karşıyız. Burada bir özelleştirme değil, peşkeş çekme operasyonu vardır. Burada onun başka bir versiyonunu izliyoruz. Burada kendilerine yakınlarına peşkeş çekiyorlar.

Limanı rehabilite etmek, bu limana gelecek gemi sayısını arttırmak demek oluyor. Ama burada rehabilite yok toprak doldurarak daha çok zengin olmak var. Aynı üçüncü boğaz köprüsünde olduğu gibi yapıyorlar. Kocaeli halkı oksijen almakta zorlanıyor. Buradaki insanlar da oksijensizlikten ölüyorlar, kimyasal zehirlenmeden ölüyorlar. Derince’nin Soma’dan farkı yok.

Başbakan 2014 yılı bütçesi görüşülürken Aralık ayında 50 milyar 153 milyon dolarlık özelleştirme yaparak Türkiye’yi ağırlıklarından kurtardık diyor. Özelleştirme ile Türkiye’nin ağırlıklarından kurtulması örneği tüm özelleştirmelerde gösterdi. Derince limanı da birilerine verilecektir, kapasitesi arttırılmayacaktır”.

Türkkan’ın ardından söz alan Liman-İş Şube Başkanı Yener Bülent Aykurt da şöyle konuştu;  “Derince Limanı satılmıyor, peşkeş çekiliyor. 460 bin karelik dolgu alanıyla satılmak istemiyor. Yani burada deniz satılıyor. Bizim elimizde bilim adamlarına tutturduğumuz raporlar var. Bu işin imar planını hazırlayanlar bugün aramızda değiller. Bir kısmı cezaevine atıldı bir kısmı görevlerinden uzaklaştırıldı. Eski Bakan Nihat Ergün tehdit mi ediliyor? 2009’da karşı çıktığına, bugün niye ses çıkarmıyor?” 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat