Özdilek

Güncel

Derince Limanı’nda torpilli kadro iddiası

CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, düzenlediği basın toplantısında Derince Limanı’nın özelleştirilmesinden sonra bazı işçilere torpil yapıldığını öne sürdü.

12 Mart 2015 Saat: 21:05
Derince Limanı’nda torpilli kadro iddiası
Derince Limanı’nda torpilli kadro iddiası

CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, partisinin il binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya İl Başkanı Cihat Altunyuva ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Yılmaz da katıldı. Toplantıda, Derince Limanı’nın özelleştirilmesinden sonra işçilerin yer değiştirilmesiyle ilgili usulsüzlüklerin yapıldığı iddia edildi.

Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, sözlerine limanın doldurulacak olmasıyla ilgili yaşadıkları çekinceleri dile getirerek başladı. Değer, “Derince Limanı, tüm karşı çıkmalara rağmen 543 milyon dolara 39 yıllığına Safi Holding’e kiralandı. Liman, Gölcük yönüne doğru 450 metre, kıyıya paralel alan olarak da bin metre bir alana dolgu yapılarak büyütülecek. Bu işlemlerde 5 milyon metreküp dolgu malzemesi kullanacak. 17 Ağustos depremini yaşamış kişiler olarak denize dolgu yapılması bizi endişelendiriyor. Deniz verdiğini geri alır” diye konuştu.

Derince Limanı’nda işçilerin durumuyla ilgili de ortaya bir takım iddialar atan Nihat Değer, şunları söyledi: “Limanın özelleştirilmesinden sonra limanda çalışan yaklaşık 300 personel, farklı illere gönderildi. Çünkü burada çalışacakları alan yok. TCDD Genel Müdürlüğü Personel Dairesi ve Liman-İş Sendikası tarafından hazırlanan bir listeye göre de burada yapılacak Tren Freyy Rampa işletmesinde çalışmak üzere bir işçi listesi hazırlandı. Bu liste TCDD tarafından onaylanacak ve listedeki isimler Derince’de kalarak görev yapacak.

Bu listede görev yapacak isimler Feribot İşletmesi’nde yani Tren Freyy Rampa’da çalışacak isimlerin teknik ve mesleki yeteneklere sahip olması gerekiyor. Buna göre bir liste hazırlandı. Fakat Derince Limanı’nda yıllardır işçi kadrosunda olan ama memur olarak masa başında görev yapan iktidar partisiyle bağlantıları olan üç isim, listeye sokuldu. Bu üç isim üstelik listenin değişmesi yönünde baskılar yapıyor. Amaçları başka şehre gitmeyerek Kocaeli’de kalmaya devam etmek. Biz bu konuda en yakın zamanda açıklama bekliyoruz. Bir torpil yapılmasını istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat