Özdilek

Kültür/Sanat

Derince Gar Binası Kültüre Hizmet Edecek

Tarihi Gar Binasının içersinde kafeterya, sergi salonu, kütüphane ve sanat evi gibi bölümleri kapsayan modern bir kültür kompleksi oluşturulması hedefleniyor.

8 Eylül 2013 Saat: 12:28
Derince Gar Binası Kültüre Hizmet Edecek
Derince Gar Binası Kültüre Hizmet Edecek

Derince’ye gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında restorasyonunda artık sona gelinen Tarihi Gar Binası’nı da inceleyen Kocaeli Valisi Ercan Topaca, buranın ilçenin kültürel değerine önemli katkı sunacağını ifade etti

 

Çalışmaları yerinde inceledi

1873 yılında hizmete giren Gebze-İzmit demiryolu projesi kapsamında Almanlar tarafından yapılan gar binasında, Derince Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarında artık sona gelinirken, ilçeye ziyaret gerçekleştiren Kocaeli Valisi Ercan Topaca da bölgede yapılan çalışmaları ve son durumu yerinde gözlemleme imkanı buldu. Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ve beraberindekilerle birlikte Gar Binası’nı inceleyen Vali Topaca, çalışmalarda gelinen noktanın önemli olduğunu vurgulayarak Derince halkının çok değerli bir kültür kompleksine kavuşacağını söyledi.

 

Aslına uygun olarak restore edildi

Derince’nin tarihi ve kültürel sembollerinden biri olan Gar Binası’nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını detaylı bir şekilde inceleyen Vali Topaca, gar binasının aslına uygun olarak düzenlendiğini de sözlerine ekledi. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ise 1999 depreminde ağır hasar alan binanın yeniden hizmet vermesiyle birlikte Deniz Mahallesi’ne ayrı bir canlılık ve kültürel katkı sunacağını belirtti. Projenin tamamlanmasının ardından Tarihi Gar Binası’nın içersinde kafeterya, sergi salonu, kütüphane ve sanat evi gibi bölümleri kapsayan modern bir kültür kompleksi oluşturulması hedefleniyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat