Özdilek

Sağlık

Derince Eğitim Araştırma Hastansine Dijital Röntken Cıhazı Geldi

Derince Eğitim Araştırma Hastansine yaklaşık 1,5 yıl önce PACS (Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi) sistemine geçmiştir.

11 Ekim 2012 Saat: 21:11
Derince Eğitim Araştırma Hastansine Dijital Röntken Cıhazı Geldi
Derince Eğitim Araştırma Hastansine Dijital Röntken Cıhazı Geldi

     Derince Eğitim Araştırma Hastansine yaklaşık 1,5 yıl önce PACS (Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi) sistemine geçmiştir.

   Bu sistem sayesinde radyoloji biriminde çekilen tüm tetkiklerin görüntüleri anında ve dijital ortamda tüm klinik birimlerin hekimleri tarafından görülebilmektedir. Ayrıca bu sistem sayesinde görüntüler üzerinde ileri düzey görüntü işleme teknikleri uygulanabilmektedir.

          Bu güne kadar acil serviste kullandığımız röntgen cihazımız eski sistem olup hastaların görüntüleri röntgen filmlerine basılarak kendilerine verilmekteydi. Hastanın röntgeninin hazırlanması için çekilen film bir dizi banyo işlemleriyle zaman alıcı bir süreçten geçiyordu. Bugün itibariyle kullanılmaya başlanan çift dedektörlü dijital röntgen cihazı ile acil servisteki röntgen cihazımızı dijital sistemle yenilendi. Böylece acile gelen hastaların röntgen filmleri daha hızlı bir şekilde ve daha iyi görüntü kalitesinde çekilerek elde edilebilecek. Hastaların filmi hiç zaman kaybetmeden kendi klinik doktorunun bilgisayar ekranına ulaşmaktadır. Bu sayede tanının konmasında ve hastanın tedavisinin gerçekleşmesinde zaman kaybı olmadan titizlikle çalışma imkânı sağlanmaktadır.

 Ayrıca hekimler hastanede çekilen tüm görüntülere hastane dışında da web sayfamızdan ulaşabilmektedir. Bu da hastanın hekim tarafından mesai dışında ve tatillerde de takibini kolaylaştırmaktadır.

   Aynı şekilde hastalar da görüntülerine web sayfamız üzerinden laboratuar sonuçlarında olduğu gibi kendi kimlik numaraları ve şifreleri ile bakabilmektedir. Böylece hastalar farklı bir hastaneye gittiklerinde bu görüntülere kolaylıkla ulaşmaları sağlamaktadır. bu uygulama ülkemizde bir ilke öncülük ediyor. Diğer taraftan bu görüntüler bilgi sistemi üzerinde saklandığından bunların eskimesi ya da kaybolması söz konusu değildir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat