Özdilek

Güncel

Derince’de coşkulu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıldönümü, Yenikent Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle büyük bir coşku içerisinde kutlandı

30 Ekim 2016 Saat: 10:51
Derince’de coşkulu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Derince’de coşkulu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Kutlamalara ilgi büyüktü

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 93. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Derince’de de büyük bir coşku ile kutlandı. Derince İlçe Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi’nin birlikte organize ettiği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İlçe Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrikat töreninin ardından Yenikent Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Etkinliklere Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Şenol Şahin, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, belediye meclis üyeleri, Derince’deki resmi kurumların temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.

 

“23 Nisan’da önemli kararlar alındı”

Yenikent Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda davetlilere hitap eden Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci, “Bugün Cumhuriyet’imizin 93. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet’imizin kuruluşuna giden yolda milletimiz siyasi ve ekonomik sıkıntılar yaşadı. Büyük yokluklar çekti. Yaşadığımız topraklar üzerinde art arda gelen savaşlarla milletimiz topraklarının ve nüfusunun çok önemli bir kısmını kaybetti. Anadolu ve Trakya topraklarıyla birlikte sahip olduğumuz en önemli şey inancımız, özgür ve bağımsız yaşama azmimizdir. Bu inanç ve azimle 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi halkın temsilcileriyle toplandı ve çok önemli kararlar aldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız günün ismi o günlerde Hakimiyet-i Milliye’dir; Milli Egemenlik’tir. Egemenlik milletindir. Bu anlayış ve düşünce bağımsız ve hür olmamızın temel şartıdır. Önemle belirtmeliyiz ki Cumhuriyet’in en önemli temellerinden birisi 23 Nisan’da atılmıştır” dedi.

 

Öğrencilere ödülleri verildi

Vali Yardımcısı İnci’nin  konuşmasının ardından kutlama programı Turgut Reis Ortaokulu öğrencisi Begüm Üstünel, İmam Hatip Lisesi öğrencisi İlknur Betül Yavuz, ve diğer öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında öğrenciler ülkemizin çeşitli yörelerinden halk oyunu gösterisi sundular. Program sonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Yarışmada resim, şiir ve kompozisyon dalında birinci olan öğrenciler Sudenaz Kara, Birdal Polat ve Büşra Şen’e ödüllerini Vali Yardımcısı Aziz İnci takdim etti. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında ikinci olan Özüm Bade Sayan, Ahmet Emir Özcan ve Şule Şimşek ödüllerini Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Şenol Şahin’in elinden aldı. Yarışmada üçüncülüğü elde eden öğrenciler İbrahim Ege Çakır, Sudenaz Alanlar ve Şevval San’a ödüllerini Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat