Özdilek

Güncel

Derince’de 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 105 yılı kutlamaları Derince ‘de gün boyu coşku içerisinde kutlandı.

20 Mayıs 2024 Saat: 12:58
Derince’de 19 Mayıs Coşkusu
Derince’de 19 Mayıs Coşkusu

Derince’de 19 Mayıs Coşkusu

 30 yıl sonra Belediyeyi alan CHP Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe Derince ’de Halk ile birlikte bayramı coşku içerisinde kutladılar. Derince ’de düzenlenen programda birbirinden renkli gösteriler ve etkinlikler sahnelendi. 19 Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Derince ’de düzenlenen törenlerle coşku içerisinde kutlandı.

 İlk olarak Derince İlçe Kaymakamlığı’nın bahçesinde düzenlenen programda Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleşti. Buradaki programa katılan Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, vatandaşların ve gençlerin bayramını kutladı. Tören sonrası Derince Yenikent Spor Salonu’nda Bayram coşku içerisinde kutlanırken 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Garnizon Komutanı Vekili Dz. Kd. Albay Hikmet Girgin, Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe başta olmak üzere ilçe protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gösteriler Ve Etkinlikler Derince Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, günün anlam ve önemine yönelik selamlama konuşmaları yapıldı. 19 Mayıs’la alakalı şiirlerin okunduğu, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterilerinin sahnelendiği etkinlikler kapsamında sportif gösteriler de yer aldı. Öğrencilerin karate, güreş, jimnastik ve tekvando branşlarındaki gösterileri katılımcılar tarafından beğeniyle takip edildi. 19 Mayıs kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de takdim edildiği.

Vatandaşlarla Coşkulu yürüyüş.

Derince belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe ve vatandaşların katıldığı görkemli Türk Bayraklarıyla birlikte saat 14.00 de Harikalar Sahili 17 Türk Bayrağı’nın önünden Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’ne Kortej Yürüyüşü yapıldı. Yıllardır Derince ’de böylesine bir Bayramın kutlanmaması, bu dönemle görkemli bir şekilde kutlanmasına sebep olan Av. Sertif Gökçe’ye vatandaşlar sevgi selinde bulunarak kortej halinde yüründü ve vatandaşlar balkonlarına çıkarak müziklere eşlik ettiler.

Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’nde Sportif Etkinlikler, Gösteriler.

Kortej yürüyüşünün ardından vatandaşlar ile birlikte derince belediyesi spor merkezinin önüne gelen Belediye başkanı Av. Sertif Gökçe saygı duruşu ve istiklal marşının ardından vatandaşlara kısa bir konuşma yaparak günün anlam ve önemini anlatarak gençlerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Daha sonra Derince Belediyesi bünyesinde olan spor merkezinde sporcuların sunduğu çeşitli etkinlikleri vatandaşlarla birlikte izleyerek genç sporculara madalya verdi.

Saat 16.30: Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’nden Gösteri Merkezi’ne bando eşliğinde “Gençlik Yürüyüşü” yapılarak gösteri merkezine konser için gelindi.

19 Mayıs Gençlik Konseri:

Derince Belediyesinin düzenlediği Marsis konseri saat 17.00 başlayarak Derince Gösteri Merkezini dolduran vatandaşlar Başkan Gökçe’nin de katılımı ile gönüllerince eğlenerek halaylar çektiler.  Derince belediye olalı 30 yıl oldu. Bu zaman sürecinde böylesine görkemli vatandaşların katılımının olduğu bir gösteri yapılmamıştı. İlk kez 30 yıl sonra özellikle Belediyenin böylesine dev bir organizasyonla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının kutlanması vatandaşları oldukça duygulandırarak özlenen bayram bu dedirtti. Bizlerde bu bayramı yaşatan Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçeye sonsuz teşekkürler ediyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat