AKP li belediyelerde ücreti muhabilinde yapılan ve günlerce bekleyen atık kaldırma hizmeti Derince belediye başkanlığı bünyesinde hem aynı gün içinde hemde ücretsiz yapılıyor
Derince belediyesinden atık kaldırma hizmeti
Kadir Uğur Yılmaz
Atık Yığınlarına Anında Müdahale: Derince Belediyesi Hizmette Sınır Tanımıyor
Kocaeli’nin Derince ilçesinde belediyecilik anlayışı, vatandaş odaklı hizmet yaklaşımıyla fark yaratmaya devam ediyor. AK Partili pek çok belediyede, ücret karşılığında yapılmasına rağmen günlerce bekletilen atık kaldırma hizmeti, Derince Belediyesi tarafından hem aynı gün içinde hem de ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriliyor.
Son örnek, İbni Sina Mahallesi Piri Reis Caddesi’nde yaşandı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce cadde üzerine gelişi güzel şekilde bırakılan atık yığınları, çevrede yaşayan vatandaşların tepkisine neden oldu. Ancak Derince Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gelen ihbarı hızlıca değerlendirdi ve birkaç saat gibi kısa bir sürede bölgeyi tertemiz hale getirdi.
Mahalle sakinleri yapılan hizmetten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken, belediyeye teşekkürlerini iletti. “Diğer yerlerde haftalarca bekleniyor, üstüne bir de para talep ediliyor. Derince’de hem hizmet hızlı hem de ücretsiz. Allah razı olsun,” diyen vatandaşlar, belediyenin bu örnek tutumunun tüm yerel yönetimlere örnek olmasını istediklerini belirttiler.
Derince Belediye Başkanı’nın talimatıyla oluşturulan hızlı müdahale ekipleri, sadece rutin temizlik hizmetleriyle sınırlı kalmıyor; çevre sağlığını tehdit eden düzensiz atık yığınlarına da anında müdahale ederek ilçenin temiz ve yaşanabilir yapısını korumaya devam ediyor.
Derince Belediyesi, halkın memnuniyetini önceleyen bu yaklaşımıyla, sadece fiziki değil aynı zamanda zihni bir dönüşümün de temsilcisi konumunda. “Hizmet, vatandaşa engel değil kolaylık sunmalı” anlayışı, Derince’de artık sadece bir söz değil, günlük hayatın bir gerçeği haline gelmiş durumda.