Özdilek

Ekonomi

Derince Belediyesi’nde ortalama maaş 2500 TL

Hizmet-İş Sendikası, Derince Belediyesi’nde sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerini anlaşmayla noktalandırdı.

4 Şubat 2014 Saat: 21:19
Derince Belediyesi’nde ortalama maaş 2500 TL
Derince Belediyesi’nde ortalama maaş 2500 TL

Derince Belediyesi adına Yerel-Sen ile yapılan görüşmeler sonucu Hizmet-İş Sendikası, 1 Ocak 2014’den geçerli olmak üzere 3 yıl süreli yeni toplu iş sözleşmesi imzaladı. Ortalama maaş 2500 TL civarına yükseldi.

ORTALAMA YÜZDE 13 ZAM

Derince Belediyesi’nde çalışan 129 işçiyi kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Hizmet-İş Şube Başkanı İdris Ersoy ve Yerel-Sen yöneticilerinin katıldığı törenle imzalandı.

Yeni sözleşmeyle ilk yıl için işçilerin ücretlerine ortalama yüzde 13 zam yapıldı., Zam oranı ikinci yıl için enflasyon+2 puan, üçüncü yıl için de yine enflasyon +2 puan olarak belirlendi. Bu arada, sosyal haklarda da iyileştirmeler sağlandı.Yemek ücreti 6 TL’den 11 TL’ye; bayram yardımı da 500 TL’den 750 TL’ye yükseldi

ERSOY’DAN TEŞEKKÜR

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy; varılan anlaşma ile Derince belediyesinde çalışan 129 işçinin mevcut ücretlerinde iyileştirme sağlandığını belirtti.

Toplu iş sözleşmesinin yasal süre içinde bitmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ersoy, “Derince Belediye Başkanı Dr.Aziz Alemdar’a 5 yıldır Derince Belediyesinde çalışan üyelerimizin bu zamana kadar toplu-iş sözleşmesinden kaynaklanan alacaklarının ödenmesinde ve üyelerimizin haklarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Varılan anlaşmanın taraflara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DİĞER SÖZLEŞMELER

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı İdris Ersoy, Belde A.Ş.’de sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini, 14 Şubat’ta bir kez daha masaya oturacaklarını söyledi. Kendilerine bağlı Altınova ve Kaytazdere Belediyelerinde sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini belirten İdris Ersoy, “Yetkileri yeni gelen Başiskele ve Gölcük Belediyesi’nde de sözleşme görüşmelerini önümüzdeki günlerde başlatacağımı umuyorum” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat