Özdilek

Kültür/Sanat

Depremi Yürüyerek Andılar

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

              Asrın felaketi olarak da anılan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 12. Yıl dönümünde yürüyerek andılar.

    Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından düzenlenen “Depreme duyarlılık yürüyüşü” Merkez Bankası önünde başladı. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi`nde yaşamını yitirenler için düzenlenen duyarlılık yürüyüşüne İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Serdar Harp, Türkiye Makine Mühendisleri Odası Birliği Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Makine Mühendisleri Genel Başkanı Ekber Çakar, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, ilimizdeki siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile TBMMO`nun Türkiye genelindeki 26 şubesinin başkanları ve yöneticileri katıldı.


  Yürüyüşe katılanlar ellerinde döviz ve pankart taşıdılar. ‘Depremi Unutma Unutturma, Depremi Unutmayacağız` gibi sloganlar atarak Merkez Bankası önünden Sabri Yalım Parkına kadar yürüdüler. Eylemcilereden ilk konuşma Türkiye Makine Mühendisleri Odası Birliği Genel Başkanı Mehmet Soğancı konuştu. Soğancı ‘deprem denen ancak ülkemizde afet olarak bilinen bu sesi çığlığa çevirmek için inatla bu coğrafyada toplanmaya devam edeceğiz. 9 yılda başımızda olup yapı denetim yasasını insan odaklı çevirmeyen var ya deprem statülerini yayınlamayanlar var ya bu sesi alandan duyacaklar` dedi.



Her yıl alanlarda olacaklarının altını çizen Soğancı ‘Şimdi sesimizi duyurma zamanı. 9 yılda iktidar bu ülkenin deprem için ne yaptılar. Bu ülke rant üzerine kurulu. Bu ülke insan üzerine değil rant üzerine odaklıdır. Bizim sesimize kulak verin. Her yıl 16 Ağustos`u 17 Ağustos`a bağlayan gece bu coğrafyada biz sesimizi çıkaracağız. Bu görüntüyü her sene farklı coğrafyada görecekler. Gelecek sene yine bu coğrafyada başka bir ilde olacağız` diye konuşmasını bitirdi. Konuşmaların yapımının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı. 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat