Özdilek

Kültür/Sanat

Deprem şehitleri Ramazan Etkinliği Kapsamında Anılacak

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

17 Ağustos 1999 yılında gerçekleşen , büyük acılara sebep olan Marmara Depremi bir kez daha anılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  (16 Ağustos Pazartesi) düzenleyeceği programla 11. yılında Marmara Depremi’ne dikkat çekecek.

 

 

 

  Fuar Alanı’ndaki Güneş Sahnesi’nde saat 21.30’da başlayacak olan program 17 Ağustos Depremi’nin başladığı 03.02’ye kadar sürecek. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlanacak olan programda Anadolu Ajansı Kocaeli Deprem Fotoğrafları Sergisi de ‘O Gece’ yaşanan acıları bir daha yaşatacak.

Ramazan programlarını andıran etkinlikler,böyle geçiştirileceği gözleniyor.

 

Mısırlı Hafız Mahmud Tuhi Geliyor

 

    Konya Sema Grubu’nun Sema gösterisi ile devam edecek olan programda Ömer Göngeloğlu sohbetiylekatılıyor, deprem şehitlerine dualar gönderilecek. Dursun Ali Erzincanlı’nın şiirleriyle katılacağı gecede Reha Yeprem deprem anılarını anlatacak. Deprem Belgeseli’nin olacağı programda Mısırlı Hafız Mahmud Tuhi, Hafız Hüseyin Turkan ve Kahire Kuran Okuma Birincisi Alper Ramazan Kanderun Kuran okuyacaklar. Program 03.02’de okunacak olan duanın ardından son bulacak.

 

3 DEPREM İSTASYONU

Gündüz programında , Yerel Deprem Kayıt Ağı Sismolojik İzleme Merkezi’ne bağlı 3 adet Deprem İstasyonu’nun açılışı gerçekleşecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılacak olan programda TÜPRAŞ, TOSB ve KOSBAŞ’a yerleştirilen istasyonların sembolik açılışı yapılacak. 15, 16 ve 17 Ağustos tarihlerinde ise İzmit Yürüyüş Yolu’nda kurulacak olan deprem bilgilendirme stantları kurulacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat