Özdilek

Kültür/Sanat

Deprem Belirtisi Olabilir Mi?

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Son günlerde başta İzmit Körfezi olmak üzere sahillerimizde görülen deniz çekilmesi tedirginlik yarattı. Eskihisar’da da aşağı yukarı yaklaşık bir haftadan beri görülen deniz çekilmesi balıkçılar için de tartışma konusu oldu.

 

Bazı balıkçılar, bunun normal bir (med-cezir) olayı olduğunu dile getirirken, bazıları da bu olayı ilginç buldu. Eskihisar’da deniz çekilmesinin iki metreyi bulması da yıllardır hayatı denizde geçmiş insanlar arasında da ilginç bulunuyor.

 

MARMARA’NIN HER TARAFINDA GÖRÜLDÜ

 

Öte yandan deniz çekilmesi sadece Eskihisar’da değil, Balıkesir'in Erdek ilçesinde denizin 40 metreye kadar çekilmesi ilçe halkını tedirgin ediyor. Erdek'te İskelenin kumsalda kaldığı midyelerin açığa çıktığı çekilme nedeniyle ilçe halkı "Acaba deprem mi olacak ?" endişesine kapıldı.

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, yaptığı açıklamada, "Bölgeyi çok iyi biliyorum. Bu kez deniz bayağı çekildi. Bölge yakınında son günlerde oldukça fazla deprem aktivitesi görülülüyor. Bu çekilmenin deprem ile bağlantısının olup olmadığı ölçümler sonunda değerlendirilmeli" dedi.

 

                                                                                                                                                                                         (Yılmaz IŞIK)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat