Özdilek

Güncel

DEMOKRASİ İÇİN YÜRÜDÜLER

Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu, AKP zihniyetinin bir ürünü olan ‘yürüyüş’ yasağına karşı ‘demokrasi’ için yürüdü

6 Nisan 2013 Saat: 20:51
AKP`nin yağma politikalarına ve vali Ercan Topaca`nın yürüyüş yasağına karşı harekete geçen Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Belediye İş Hanı önünde bir araya gelerek sloganlar eşliğinde Sabri Yalım Parkı`na kadar yürüdü. Polislerin kurduğu stantların önünden geçen eylemcilere müdahale olmadı. Hatırlayacağınız gibi daha önce yapılan yürüyüşler ‘izinsiz` olduğu gerekçesiyle polis tarafından engelleniyor ve zaman zaman şehir merkezi savaş alanına dönüyordu. 
Eyleme; CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İzmit ilçe başkanı Selman Yıldırım, meclis üyelerinin yanı sıra BES Şube Başkanı Akın Şişman, Eğitim-Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan, Emekli-Sen Şube Başkanı Barbaros Tantan, Halkevleri Şube Başkanı Mihrican Atalay ve çok sayıda sendika yetkilisi ile vatandaş destek verdi. Yürüyüş öncesi Yürüyüş Yolu`nu sendika ve partilerin yürüyüşüne kısıtlayan vali Ercan Topaca ile İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik`in canlandırıldığı ‘Paket Vali` oyunu sahnelendi. Oyun eylemcileri çok güldürdü. 
 
Tiyatro oyunu sonrasında sloganlar ve ellerindeki dövizler eşliğinde yürüyüşe geçen eylemciler, Sabri Yalım Parkı`na kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan, 2911 sayılı yasaya dayanarak yürüyüşlerin engellendiği ve basın açıklamalarının dava konusu yapıldığını söyledi. Kaplan konuşmasında şunları aktardı: “Demokrasi güçleri, faşizmi andıran ileri demokrasi uygulamalarıyla susturulmak isteniyor. Bir buçuk yıldır düzmece operasyonlar düzenleniyor.  
Bütün bunlar AKP`nin rutin kent politikasına dönüşüyor. Toplumsal muhalefet gözdağı verilerek sindirilmeye çalışılıyor. Susmayacağız ve direneceğiz. Sahte ileri demokrasiye karşı gerçek demokrasi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü yaşadığımız kent bize çocuklarımızın emanetidir. Ve biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek; temiz sağlıklı demokratik bir kent bırakacağız.” Eylemci grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat