Özdilek

Güncel

Demiryollarında ortak grev

Demiryolu taşımacılığını özel sektöre açan yasa tasarısının bu hafta genel kurulda görüşülmesi beklenirken demiryolu çalışanları sendikaları BTS ve Türk Ulaşım Sen gar önünde ortak açıklama yaptılar.

16 Nisan 2013 Saat: 20:41
Demiryollarında ortak grev
Demiryollarında ortak grev
Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının serbestleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısının meclis gündemine alınması nedeniyle 1 günlük iş bırakma eylemi yapan ve pek fazla birlikte eylem yapmayan Kesk’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ile Kamu Sen’e bağlı Türk Ulaşım Sen başkan ve üyeleri birlikte İzmit Tren Garı önünde açıklama yaptılar. BTS İl Temsilcisi İlker Ünal, Türk Ulaşım Sen Şube Başkanı Veysel Uluman, Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Emekli Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Barbaros Tantan ve sendika üyeleri katıldı. BTS İl Temsilcisi İlker Ünal, “Demiryolu halkındır satılamaz ve Demiryolu yasası geri çekilsin. Bütün baskılara yandaş sendikaya rağmen bugün demiryolu çalışanları işine ve geleceğine ve kendi kurumuna sahip çıkıyor” dedi.

Ünal, “Biz biliyoruz ki bu yasa tasarısı demiryolcuları demiryolundan uzaklaştıracaktır, bu bir özelleştirmedir bu nedenle demiryolu çalışanları kendi geleceğine sahip çıkıyor. Buradan AKP iktidarını bir kez daha uyarıyoruz biz kurumumuza sahip çıkıyoruz bu yasa tasarısı meclisten bir an önce geri çekilsin. Gerçekten demiryolunun ihtiyaçlarına cevap verecek yeni yatırımlar yapılsın. Bu yasa geri çekilinceye kadar biz mücadele devam edeceğiz. Bu özelleştirme ve beraberinde de taşeronlaştırmayı getirecektir” diye konuştu. 

Türkiye Ulaşım Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Uluman ise, “AKP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün Afyon’da düzenlediği toplantıda dile getirmiş ve demiryolunu özelleştirmeyelim de ne yapalım diyerek asıl amaçlarını ortaya koymuştur. Buradan demiryolu çalışanları olarak kendisini şiddetle kınadığımı bir kez daha belirtiyoruz. Bizler Demiryolları ve liman çalışanları olarak kesinlikle bu tasarının meclis gündeminden çıkarılmasını istemekteyiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat