Güncel

DEMİRTAŞ, DEMOKRASİYİ BİZ KURARIZ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Dilovası'na gelerek vatandaşlarla buluştu

27 Ekim 2015 Saat: 18:17
DEMİRTAŞ, DEMOKRASİYİ BİZ KURARIZ
DEMİRTAŞ, DEMOKRASİYİ BİZ KURARIZ

HDP Eş Genel Baskanı Selahattin Demirtaş, Dilovası'na geldi. Demirtaş, Dilovası Yıldırım Düğün Salonu'ndaki saat 13:00'deki programına 10 dakika önceden geldi. Demirtaş salona alkışlar eşliğinde girdi. Salonda Demirtaş'ın gelişiyle izdiham oluştu. Program, Dilovası'ndaki çevre kirliliğiyle ilgili çevre dernekleri yetkililerinin bilgi vermesiyle başladı. Adatepe'deki doğa katliamı hakkında bilgi verildi.

 

Daha sonra Demirtaş sloganlar ve alkışlar eşliğinde kürsüye çıktı. Demirtaş, açıklamasında şunları söyledi:

 

STAJYER BAŞBAKAN

Dilovası'ndaki çevre, doğa ve sağlık  katliamını gündeme getirmek ve bu yanlış anlayışı teşhir etmek için buradayız. Doğa katliamı AKP ile katlanarak devam etti. Sanayideki gelişme şişirilmiş bir balon gibi halka aktarıldı. Stajyer Başbakan büyük para babalarına gelin Türkiye'de yatırım yapın. İşçi ucuz, milyonlarca genç var dediler.

 

KANSER OLSANIZ  UMURLARINDA DEĞİL.

Şimdi sizler yanı başınızda depolama alanıyla karşı karşıyasınız. Normal bir ülkede bunu yapanlar tutuklanır. Ha oraya nükleer bomba koymuşsunuz ha o tankları. Kanser riski Türkiye'nin 3 katı. Dilovası'nda 50 bin insan ölse, kanser olsa umurlarında değil. Sizi umursamıyorlar. Dilovası'nı gözden çıkarmışlar. Sadece burada mı durum aynı. Sizler gibi büyük tehlikelerle karşı karşıya olan milyonlarca insan var.

 

SANAYİ KARŞITI DEĞİLİZ

Emekçileri, işçileri gözden çıkarmışlar. Çevre katliamı, işçi katliamı her yerde yaşanıyor. AKP böyle bir programı yapamaz. Onlar Dilovası'na gelse ne büyük yatırımlar yaptık derler. Biz sanayi karşıtı değiliz. Ama önce insan diyoruz. Dilovası halkı, patronlar servetine servet katsın diye ölmek zorunda mı? Biz büyük para babalarına muhtaç değiliz. Her birinizin köyü var, bağı var, bahçesi var. Biz size gitmek istediğiniz yerde proje üretiriz. Bu cehennemde insan yaşamak zorunda mı?

 

İBADETHANELERİ İŞ MERKEZLERİ OLMUŞ

Karadeniz boşaldı, herkes buraya geliyor. Buraları yaşanmaz büyük kapitalizmin ibadethanesi haline getirdiler. Cami açıyorlar ya onların ibadethanesi o büyük iş merkezleri olmuş. Birileri aylık bin TL alırken, birileri aylık 1 trilyon kazanamaz bu ülkede. Böyle kepazelik olur mu? Biz de ülkeyi kalkındırabiliriz ama önce halkı kalkındırmalıyız. Bu yüzden korkuyorlar. Bizim için kutsal olan insandır. Devlet haşa yarı tanrıdır diyenler şuan iktidarda. Ancak kutsal olan Allah'ın yarattığı insandır.

 

DEVLETİ PARTİ DEVLETİ OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ

Biz iktidara gelirsek devleti parti devleti olmaktan kurtaracağız. AKP devlete el koymuş. Herkes kafasına göre devleti şekillendiriyor. 13 yıldır iktidar olan AKP biz gidersek felaket olur diyor. HDP 1 yıl iktidarda kalsın gidersek felaket olmaz. Çünkü demokrasiyi kurarız.

YARDIM SÖZÜ VERDİ SONRA İNKAR ETTİ

Suriye'nin bu hale gelmesinde şu anki Başbakan'ın sorumluluğu var. Böyle bir Başbakan bu ülkeyi yönetemez. Bunun adı cehalettir. Kendisiyle yaptığımız o görüşmelerden sonra çıktı bizi suçladı. Hiçbir şey anlamamış anlattıklarımızdan. Sayın Davutoğlu Kobani konusunda ya söylediklerimizi anlamadı.Yardım edeceğiz dedi söz verdi. 3 gün sonra çıkıp bizi katil ilan etti. Böyle bir adama nasıl güvenebilirsiniz?.

 

SİLAHLA KANLA OLMAZ

IŞİD'i destekledi. Saraydan bakıp bizi karınca gibi görüyor. Ama biz halkız milyonlarız. Silahla kanla olmaz. Barış olmadan birşey yapamayız. Hepiniz Allah'a emanet olun. Bu zulüm günleri yakında bitecek. Ne ülkemiz bölünecek ne evlatlarımızı yitireceğiz."

 

KENDİ ÖNLEMLERİNİ KENDİLERİ ALDI

 

Dilovası bölgesinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler genmiş güvenlik önlemleri aldı.

Ankara, Suruç gibi bölgelerde yaşanan katliamlar nedeniyle HDP’liler de kendi önlemlerini aldı. Partinin genç üyeleri düğün salonunun girişinde ve salonun önünde yer alan caddede 2 kademeli güvenlik noktası oluşturdu. Polis tarafından aranan katılımılar, bu noktalarda partililer tarafından da ayrıntılı olarak arandı. NHA /M.GÖKKAYA

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat