Özdilek

Siyaset

DEMİRTAŞ’A DARICA’DA COŞKULU KARŞILAMA

Halkların Demokrat Partisi (HDP)Eş Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ilimize ziyaret eden ilk aday oldu. Demirtaş, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Darıca’ya geldi. Demirtaş’ı b

16 Temmuz 2014 Saat: 16:15
DEMİRTAŞ’A DARICA’DA COŞKULU KARŞILAMA
DEMİRTAŞ’A DARICA’DA COŞKULU KARŞILAMA

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Darıca İlçe binasında önünde partililer ile bir araya gelen Demirtaş, “ Çankaya’da koltuk hayalleri kuranlar o koltuk sizlere kolay kolay yar olmayacak” diye seslendi.

İŞÇİ VE EMEKÇİNİN YANINDA BİR CUMHURBAŞLKANI

Kocaeli ve ilk ziyareti yapmaktan mutluluk duyduğu Darıca'nın en çok hakkı ve hukuku elinden alınan yerler olduğunu ifade eden  HDP adayı Demirtaş, Bu bölge hem sanayi hem de işçi kenti. Ama çok sorunlu.  Çevre sorunları var. En çok da işçi sorunları.var.  İşçiler sendikaya üye olduğu için sık sık  işten atılıyor. Bizler öğle bir Cumhurbaşkanı olsun istiyoruz ki; Parlamentoda çıkarılan yasalar eğer işinin emekçinin, aleyhine olursa Çankaya’da o yasası tereddütsüz veto edilsin. İşçinin emekçin yanında olan bir Cumhurbaşkanı olsun istiyoruz. Çünkü biz emeği kutsal sayıyoruz. Artık Çankaya, parlamentonun da hükümetin de onay mevkisi olmayacak. Çankaya'da bütün ezilen kimliklerin, bütün ezilenleri temsilen bir irade olacak.

KÜRT, TÜRK, ALEVİ, SÜNNİ DEMEDEN EL ELE VERİN

Doğru, dürüs ve halk için bir Cumhurbaşkanı istediğimize göre, herkesten bir ricam olacak.24 Ağustos’a kadar  gece gündüz demeden çalışmanızı istiyorum,  Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev  gezelim. İkna olmamış olanları ikna edelim. Bizler onurlu, kişilikli ve seviyeli  bir mücadelenin temsilcisiyiz. Kürt, Türk, Alevi, Sünni demeden el ele verip bu seçim kampanyasını birlikte yürütüyoruz. Göreceksiniz  herkesi şaşırtacağız.. Çankaya yollarının birileri için kolay olmadığını söylemiştim.  Şimdi tekrar ediyorum. Çankaya’da koltuk hayalleri kuranlar. O koltuk sizlere kolay kolay yar olmayacak. Orası halkın malıdır. Ve halkın malı olarak da kalacak.”

BENİM EN BÜYÜK DESTEĞİM ANALARIN DUASIDIR

Bir tarafta parasını, pulunu devletin bütün imkanlarını harcayan, bir tarafta da halkın öz gücüyle seçim çalışması yürüten biz varız. Benim bu seçim kampanyasında en büyük desteğim devletin parası, valisi, hazine yardımı TRT'si değil, şu gördüğünüz anaların duasıdır.

SANDIĞA TIPIŞ TIPIŞ DEĞİL  SEVKLE GİDECEKSİNİZ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’nin kaderini belirleyeceğini, herkesin oy kullanması gerektiğini de  vurgulayan Demirtaş, “Özellikle seçim günü memleketlerini terk edecek kardeşlerimin  yaşadığını zorlukları biliyorum. Ama seçim günü oy kullanmanız çok önemli. Yine Tatilde olanlar  o gün geleceğinizi belirleyecek sizler sandığa tıpış tıpış   gideceksiniz demiyorum. Sizlere sevk, heyecanla, onurla ve gümbür gümbür gideceksiniz diyorum. Sizler sandığa sahip çıkarsanız.. Biz de bizlere  güvenleri asla mahcup  etmeyeceğiz” dedi.

İKİNCİ DURAK İZMİT

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, Darıca’dan sonra 13.00’de İzmit Metropol İşmerkezi’ndeki Tanyıldız Salonu’nda bir toplantı düzenleyerek, Emek örgütleri, STK temsilcileri, meslek odalarının yöneticileri ve vatandaşla buluşmak, 10 Ağustos’ta yapılacak seçimlerle ilgili programı hakkında bilgi vermek için İzmit’e geçti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat