Özdilek

Siyaset

Demir: "Erdoğan'ı Dinlemediler, Şekere Bir Zam Daha Yapıldı!"

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Türkiye Şeker Fabrikaları'nın bugün itibarıyla şekere yüzde 30 zam yapmasını eleştirdi.

1 Nisan 2022 Saat: 17:03
Demir: Erdoğanı Dinlemediler, Şekere Bir Zam Daha Yapıldı!
Demir: "Erdoğan'ı Dinlemediler, Şekere Bir Zam Daha Yapıldı!"

Demir: "Erdoğan'ı Dinlemediler, Şekere Bir Zam Daha Yapıldı!"  

   İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Türkiye Şeker Fabrikaları'nın bugün itibarıyla şekere yüzde 30 zam yapmasını eleştirdi. Başkan Demir," Pastane ve şekerli ürün işletmecileri büyük zarara uğrayacak"dedi. "Halk şekerli bir şey tüketemeyecek" 50 kilogramlık şekerin çuval fiyatı ise KDV dahil 550 TL olduğunu belirten Başkan Demir, " TÜRKŞEKER, 4 Mart 2022 tarihinde şeker fiyatına yüzde 20 zam yapmıştı. Bu zamma eleştiriler sürerken TÜRKŞEKER, bugün de şekere yüzde 30 zam yaptığını açıkladı. Böylece TÜRKŞEKER’de şekerin kilogram fiyatı 5,96 liradan 7,80 liraya yükseldi.Bu çerçevede 50 kilogramlık şekerin çuval fiyatı ise KDV dahil 550 TL olarak güncellendi. Türkşeker fabrikaları resmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü dinlemedi. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, peynir, yumurta, süt ürünleri gibi temel gıdalar başta olmak üzere şekerde de KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldüğünü açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra Türkşeker, şekere 4 Mart’ta yüzde 20, bugün de yüzde 30 zam yaptı. Erdoğan'ın KDV indirimi de işe yaramadı. Halk yine şeker dahi alamayacak duruma düştü. Pastane ve şekerli ürünler imalatı yapan işyerleri ise zaten çarkını zor döndürüyordu. Bu zamlardan sonra iyice iflasın eşiğine doğru sürüklenecek. Halk, AKP iktidarı sebebiyle şekerli hiçbir şey tüketemeyecek duruma getirilecek" şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat