Özdilek

Ekonomi

Delikanlı olun halka cevap verin

MHP grubunun Derince Limanı’nın özelleştirilmesine karşı eylem yapan işçilere destek ziyaretinde konuşan Liman-İş Şube Başkanı Bülent Aykurt, daha önce özelleştirilmeye karşı çıkan AKP’li vekilleri ve KSO Başkanı Ayhan Zeytino

26 Mayıs 2014 Saat: 17:44
Delikanlı olun halka cevap verin
Delikanlı olun halka cevap verin

28 Mayıs’ta ihalesi gerçekleştirilecek olan Derince Limanı’nın özelleştirilmesine karşı durarak limanda çadır kuran Liman-İş Sendikası’na bağlı liman işçileri, birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi ismin destekleriyle eylemlerine devam ediyor. Liman işçilerine bir destek de MHP teşkilatından geldi. MHP grubunu karşılayan Liman-İş Şube Başkanı Bülent Aykurt, yaptığı konuşmada, daha önce AKP’li vekiller Nihat Ergün, İlyas Şeker ve KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun özelleştirmeye karşı olduğunu belirterek “Ey Nihat Ergün, 2009 yılında karşı olduğun liman özelleştirmelerine neden karşı çıkmıyorsun? Peki, sen Ayhan Zeytinoğlu. Boynundaki zinciri kır. Biraz delikanlı olun, halka cevap verin” dedi.

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP İzmit İlçe Başkanı Kaan Dilmen ve MHP Derince İlçe Başkanı Emin Şimşek, özelleştirmeye karşı olduklarını belirterek liman işçilerine destek verdi. Ziyarette Türk Kamu-Sen Şube Başkanı Veysel Uluman, Ulaşım-Sen Şube Başkanı Serhat Özbek, Ulaşım-Sen Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan ve liman işçileri hazır bulundu.

 

Derince Limanı girişinde gerçekleşen basın açıklamasında ilk konuşmayı yapan Liman-İş Şube Başkanı Bülent Aykurt, AKP’li yetkililere hesap sorarak elindeki gazete kupürlerini gösterdi. Aykurt, “Ey Nihat Ergün, 2009 yılında karşı olduğun liman özelleştirmelerine neden karşı çıkmıyorsun? Birileri seni tehdit mi ediyor? İlyas Şeker sen nerdesin? Sen İbrahim Karaosmanoğlu? Sen de bu işin yanlış olduğunu biliyorsun. Peki, sen Ayhan Zeytinoğlu. Boynundaki zinciri kır. Biraz delikanlı ol. Gelin açıklama yapın halka cevap verin” dedi.

 

Aykurt’un ardından sözlerine başlayan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Buraya haklı tepkilere destek için geldik. MHP olarak liberal ekonomi ve özelleştirmeye karşı değiliz. Biz devletin malının özelleştirmeyle peşkeş çekilmesine karşıyız. Limanı rehabilite etmek bu limana gelecek olan gemi sayısını arttırmak anlamına geliyor. Ama burada rehabilite yok, toprak doldurarak daha çok zengin olmak var. Kocaeli halkı oksijen almakta zorlanıyorlar. Buradaki işçiler kimyasalla öldürülüyorlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Eğer böyle giderse Derince’nin soma’dan farkı kalmayacak” sözlerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat