Özdilek

Güncel

Defne’deki çadır kentin çevresine tel çit inşa ediliyor

Hatay Defne’de kurulacak olan çadır kentin güvenliği için Büyükşehir ekipleri, 2 metre yüksekliğinde 1200 metre uzunluğunda çit yapımını sürdürüyor

18 Şubat 2023 Saat: 12:09
Defne’deki çadır kentin çevresine tel çit inşa ediliyor
Defne’deki çadır kentin çevresine tel çit inşa ediliyor

Defne’deki çadır kentin çevresine tel çit inşa ediliyor

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tüm birimleri ve iştirakleriyle deprem bölgesindeki faaliyetlerini sürdürüyor. Depremzedelere her gün sıcak yemek veren Büyükşehir, yaraların sarılması için de çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda altyapı çalışmalarına başlayan Büyükşehir diğer yandan da Hatay Defne’de çatır kent yapımını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri çadır kentin güvenliğinin sağlanması amacıyla 2 metre yüksekliğinde 1200 metre uzunluğunda çit yapımını da sürdürüyor.

 1200 metre uzunluğunda

Büyükşehir ve AFAD işbirliğiyle Hatay’ın Defne ilçesinde 1000 adet çadırın yer alacağı çadır kent inşa ediliyor. Çadır kent kurulurken diğer yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çadır kent kurulacak alanın alt ve üst yapı inşasını gerçekleştiriyor. Büyükşehir Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler bu kapsamda güvenliğin sağlanması amacıyla 2 metre yüksekliğinde 1200 metre uzunluğunda çevre çitinin imalatını gerçekleştiriyor.

 Çocuklar için oyun parkı

Öte yandan uzmanlar, depremzede çocuklarda deprem ve deprem sonrasında travmatik sonuçlar ortaya çıktığı konusunda uyarılar yapıyor. Yine uzmanlar, çocukların deprem travmasını oyunla atlatabileceğine dikkat çekiyor. Bu uyarıları dikkate alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, travma yaşanmasının önüne geçmek için 200 metrekarelik oyun parkının da inşasına başladı. Çeşitli oyun gruplarının yer alacağı park, depremzede çocuklar için terapi merkezi rolü üstlenecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat