Özdilek

Siyaset

Darıca'nın 51 milyon borcu var

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, ilçe yöneticileri ve Darıca Belediyesi CHP'li meclis üyeleriyle birlikte geçtiğimiz bugün basın toplantısı gerçekleştirdi.

22 Şubat 2016 Saat: 09:46
Darıca'nın 51 milyon borcu var
Darıca'nın 51 milyon borcu var

CHP Darıca İlçe Başkanı İnşaat Mühendisi Yakup Törk, ilçe yöneticileri ve Darıca Belediyesi CHP'li meclis üyeleriyle birlikte geçtiğimiz bugün basın toplantısı gerçekleştirdi. Bayramoğlu Cuci Otel’de gerçekleşen basın toplantısına ilçe başkanı Yakup Törk’ün yanı sıra ilçe kadın kolları başkanı Nurcan Çağlar, ilçe gençlik kolları başkanı Aydın Işık, belediye meclis üyeleri Serap Aydın, Musa Kovalık, Şinasi Serdar, İbrahim Karslı, Şevki Yıldırım, Yavuz Dursun, ilçe yöneticileri Yusuf Yiğit, Güner Yıldırım, Aziz Ateş, Tamer Balaban, Faik Demir, Yücel Özbay, Ülkü Kızılboğa, Evrim Özcan, Ergazi Durdu, Muhsin Yapa, Mustafa Yılmaz ve Kadir Işık katıldı. Toplantıda ilk olarak ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri katıldı.

CHP’yi iktidar yapmak için yerelde güçlü olmalıyız

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, yaptığı konuşmada, “29 Kasım günü CHP ilçe örgütü yönetim kuruluna ve bize yönetme görevi verdi. Göreve geldikten sonra bir seçim takvimi yaşadık. Kendi iç yapımızdaki değişimleri tamamladık hem yönetim kurulunu tanıtmak hem de 3 aylık süreçte neler yaptığımızı anlatmak ve belediye meclis üyeleri ile mecliste neler yaptıklarını sizlerle paylaşmaktır. CHP’yi iktidar yapmak için yerelde güçlü olmalıyız. Partimizin 2 bin 100 üyesi var. İl başkanlığı seçiminden sonra 2 tane çalıştay yapıldı. Bu çalıştayların sonuç bildirgelerini açıkladık. Bu sonuçla bütün örgütlere dağıtıldı. Bu rapora göre çalışacağız.

İlçe örgütü olarak burada fark yaratacağız

Darıca’da da mahalle toplantılarına başladık. Bugüne kadar 3 mahalleye gittik. Yaşlı bir üye profilimiz var. Biz daha çok genç daha çok kadın yönünde çalışma yapacağız. Darıca’da artık sokak sorumlusu oluşturacağız. Darıca’da yaşayan Üye sayımızı 5 bin olarak kendimize hedef koyduk. İşimiz zor ancak biz inanıyoruz. İlçe örgütü olarak burada fark yaratacağız. Toplumun sorunlarına çözüm bulmaya çalışacağız. Eski parti binamızı bir etüt merkezi haline getirerek ihtiyacı olan öğrencilere ders vereceğiz. Meclis üyelerimiz 55 tane soru önergesi sordu. Ancak bunlara tatmin edici cevaplar verilmiş değil.

Artık emekli olsun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit’te 24 milyon, Gebze’ye 5 milyon, Darıca’ya ise en az yatırım almış. Biz büyük şehirden yatırım aldığımızı söylüyoruz. Darıca’da 200 bin insan yaşıyor. Darıca’da bir gençlik ve kadın merkezi göremedik. Yerel yönetime proje konusunda yardımcı olacağımızı söyledik. Ancak başkan akşam yatıyor sabah kalkıyor kayak pist yapacağım diyor. Kamu yatırımlarında da Darıca son sırada yer alıyor. Darıca’ya yatırım gelmezse sorunlar devam edecek. Askeri alanın TOKİ’ye verilme durumu var. Kültür merkezini yaparken bize sormadı yaptı. Şimdi de dükkânları satıyor. Durum pek iç açıcı değil. Şükrü Bey 4. dönemi istiyor. Artık emekli olsun. Biz onu da alt etmeye hazırız. 2019 yılında CHP olarak yerel yönetimlerde başarılı olacağız.  

Belediyenin borcu 51 milyon

Darıca Belediyesi'nin borcu ciddi oranda artıyor. Bunu dile getirince meclis üyelerimize ukalaca tersleniliyor. Darıca belediyesinin 51 milyon TL borcu var. Daha önceki borç 29 öncesinde de 23 milyon TL idi. Bu borç nasıl oluştu merak ediyorum. Darıca merkezde ve kültür merkezinde otopark sorunu var. Bu şehirde bizler de varız. CHP’yi yok sayarak tek başınızda bu şehrin kaderini belirleyemezsiniz. Böyle olursa rüzgârgülü, kapı girişi, saat kulesi çıkar. Bu durum böyle giderse ben kaygılım. Özellikle Kültür Merkezi’nde dükkânların satılmaması konusunda bizler kararlıyız. O dükkânları kimseye sattırmayacağız. Ankara’da yaşana saldırıyı da kınıyorum. Bütün ülkeye başsağlığı diliyorum” dedi.

Darıca'da altyapı bitik durumda

İlçe başkanı Yakup Törk’ün ardından Darıca Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Şinasi Serdar, “Darıca’ya bu belediyenin yapacağı hiç birey yok. 6 meclis üyesi olarak 24 kişiye karşı mücadele ediyoruz. Darıca belediyesi 10 senedir bir tek kültür merkezi hariç hiç birşey yok. Stratejik plan yapmadan önce hep halka sormuşlar. Halk da öncelikle altyapı yapılmalı denilmiş. Pirireis Mahallesi’nde 10 kilometre toprak yol var. Darıca’da denize 4 noktadan direk atık akıyor. Yeni yaptıkları yollar dere oluyor. Altyapı yapılmamış karşılığında saat kulesi yapmış. Türkiye’de sadece Darıca ve Ankara belediyesi saat kulesi yapıyorlar.

Karabacak’ın bize bir özür borcu var

Stratejik planı gelişigüzel yapıyorlar. Darıca belediye başkanı Darıcalılara doğru söylemiyorlar. Darıca’nın ana caddelerinde bir tek tuvaleti bile yok. 55 tane soru önergesi verdik. Ancak sorduğumuz hiçbir soruya doyurucu cevap verilmedi.” dedi. CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Karslı da, “Büyükşehir belediyesine sorduğumuz sorulara da yanıt verilmedi. Darıca’nın iyi olması için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Son olarak ise CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Serap Aydın da yaptığı konuşmada, Darıca’nın planlanmasının yapılmadığı ve bunun biran önce yapılması gerektiğini ifade etti. Toplantıda son olarak meclis üyesi Musa Kovalık bir konuşma yaparak, “Sayıştay raporlarında da belediyenin 51 milyon TL borcu olduğunu ortaya çıktı. Şükrü Karabacak bu borçtan ilk söz ettiğimizde böyle bir borç yok demişti. Başkan Karabacak’ın bize bir özür borcu var” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat