Özdilek

Kültür/Sanat

Darıca gündem dışı gerildi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


   ** Darıca Belediye Meclisi gündem konularını sakin tartışırken gündem dışı konularda Başkan Karabacak ile CHP’li Meclis üyelerinin arası hayli gerildi. Karabacak’ın “Siyaset, şov yapıyorsun” dediği Öner Ayırken kürsüye yürürken arkadaşları tarafından tutulup sakinleştirildi

 

 CHP çekimser kaldı
 
Darıca Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın başkanlığında yapılan toplantıda Başkan Karabacak ile CHP’li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Temmuz ayı meclis toplantısına ait tutanak özetlerinin okunup görüşülmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen plan tadilatı komisyona havale edildi. Hukuk ve İmar Komisyon raporları ise komisyonlardan geldiği şekilde oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyon raporları görüşmesinde CHP’li meclis üyeleri komisyon toplantıları için kendilerine geç haber verildiğini bu nedenle katılamadıkları bundan dolayı da grupta ortak karar alamadıkları gerekçesiyle oylamada çekimser kaldılar.
 
“Gebze kazanıyor. Biz mağdur oluyoruz”
 
Gündem maddelerinin sona ermesinin ardından CHP Meclis Üyesi Demet Sungurtekin söz aldı. Sungurtekin, Tever Sunta yangınında yurt dışında olduğunu ancak olup bitenleri basından takip ettiğini belirterek fabrika arazisinde bulunan ağaç yığınları için tedbir alınmaması nedeniyle bölgenin ciddi bir tehlike atlattığını söyledi. Gebze Belediyesi’nin ciddi ihmalleri bulunduğunu ileri süren Sungurtekin, “Gebze bu fabrikalardan kazanç elde ediyor Darıca ise mağduriyetini çekiyor” dedi.
 
“İnsanlar boğuluyor. Önlem alınmıyor”
 
Sungurtekin ayrıca Darıca sahillerinin gerek güvenlik önlemi gerekse de deniz suyunun kirli olması nedeniyle ciddi tehlike altında olduğunu, bunun yanı sıra Piri Reis ve Bayramoğlu Mahalle Muhtarları’nın plaj işletmeciliğinde adları geçtiğini belirterek şöyle dedi: “İnsanlar boğuluyor hiçbir önlem yok. Her türlü etkinlikleri cep telefonlarına mesaj çekiyorsunuz bunun içinde halkı uyarıcı mesajlar çekin. Ayrıca devletin muhtarları nasıl olur da işletmecilik yapar. Acı bir tablo. Burada rant sağlanıyor belediye ise ağırdan alıyor.”
 
“Halka sahili yasaklayamazsınız”
 
Sungurtekin’in eleştirilerine yanıt veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Tever Sunta için Gebze Belediyesi’ne uyarı yazısı yazdıklarını burada en çok mağduriyetin Darıca’da yaşandığını söyledi. Sahillerin ise halka açık olduğunu ve plajlar için de çalışmalar yaptıklarını, İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen raporlar doğrultusunda da zabıta müdürlüğünün gerekli girişimlerde bulunduğu vurgulayan Başkan Karabacak, “Havalar çok sıcak vatandaş ta denize hücum ediyor. Uyarsanız da, tabela da koysanız çare olmuyor. Halka sahili yasaklayamazsınız. Hayatını kaybeden genç ise girilemeyecek bölgede denize girmiş. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz” dedi. Başkan Karabacak muhtarların plajları işlettiği yönündeki iddia üzerine de kendilerinin değil yakınlarının işlettiğini belirterek detaya inmeden geçiştirdi.
 
“Gebze’de serbest. Bize gelince yasak”
 
Daha sonra CHP’li meclis üyesi Öner Ayırkan söz aldı. Ayırkan, şehrin bir çok yerinde araçların hızlı gitmeleri nedeniyle çok sayıda kazanın meydana geldiğini, geçtiğimiz günlerde bir çocuğun gözünün önünde parçalanarak can verdiğini ifade ederek belli yerlere hız kesici set konulmasını talep etti. Başkan Karabacak’ta hız kesicilerin yasal çerçevede yasak olduğunu belirtmesi üzerine Ayırkan, “Gebze’nin her tarafında konulmuş bize gelince yasak oluyor” deyince Başkan Karabacak’ta sinirlenerek, “Demagoji yapma. Siyaset yapıyorsun, şov yapıyorsun” diye çıkıştı. Karabacak’ın bu tutumu ile sinirlenip kürsüye yürümek isteyen Ayırkan’ı arkadaşları sakinleştirdi.
 
“Pavlitepe ve Sevgi Parkı’nda  sigortasız işçi çalıştırılıyor”
 
Bir anda hararetlenen meclis toplantısında üyeler ortalığı sakinleştirdikten sonra CHP’li Meclis üyesi Kenan Tazegül söz aldı. Tazegül, Pavlitepe ve Sevgi Parkı’nda çalışanların sigortalarının bulunmadığı yönünde duyumlar aldıklarını, bunu için suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Başkan Karabacak’ta yine sinirli bir şekilde, “Varsa öyle bir şey gidin şikayet edin. İlgili kurumlara başvuru yapın kardeşim. Herkes cezasını çeksin” dedi. Karabacak’ın bu konuşmasıyla toplantı ve Ağustos ayı görüşmeleri tek oturumda son erdi. Darıca Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 2 Eylül Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleşecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat