Özdilek

Güncel

Darıca Farabi'de Evlilik Terapisi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Darıca Farabi Devlet Hastanesi’de verilmekte olan “evlilik terapisi” hizmetine ilgi artıyor. Psikolog Burcu Yatla; psikiyatri, nöroloji, kadın doğum ve çocuk polikliniklerinden kendisine yönlendirilen danışanlara bu konuda önemli bir destek veriyor.
 
 “Günümüz dünyasında bireyler, yaşları ne olursa olsun artık günlük yaşamda karşılaştığı bazı sorunları çözmek, daha doğru kararlar alabilmek, sağlıklı ilişkiler sürdürmek adına hastanelerde psikiyatristlerden ve onların önerileriyle psikolojik danışmanlardan yardım alma ihtiyacı duyabiliyor” diyen Psikolog Burcu Yalta “depresyon, anksiyete bozuklukları, sosyal fobi, cinsel işlev bozuklukları konularında hizmet verildiğini ifade etti.
 
Psikolog Burcu Yalta “Evliliklerde çiftlerin kendi başına etkin bir şekilde çözemediği duyguları ve davranışları olabilir.  Bu terapi sorunları sistematik bir şekilde değiştirmeyi ve terapist ile beraber çözmelerini amaçlamaktadır. Evlilik terapisinde önemli bir paya sahip olan “cinsel uyumsuzlukta” çiftler 8 ila 10 seansta Bilişsel Davranışçı Teknikler kullanılarak çözüme ulaşılabilmektedir.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat