Özdilek

Eğitim

Darıca’da Bir İlkokul Tarafından Başlatılan “Durağın Sesi” projesi

Darıca ilçesinde Mustafa Kemal İlkokulu tarafından başlatılan “Durağın Sesi” projesi kapsamında, insanların durakta araç beklerken bir şeyler öğrenmesini sağlamak.

21 Kasım 2016 Saat: 21:23
Darıca’da Bir İlkokul Tarafından Başlatılan “Durağın Sesi” projesi
Darıca’da Bir İlkokul Tarafından Başlatılan “Durağın Sesi” projesi

Darıca ilçesinde Mustafa Kemal İlkokulu tarafından başlatılan “Durağın Sesi” projesi kapsamında, insanların durakta araç beklerken bir şeyler öğrenmesini sağlamak amacıyla okul durağına psikolojik, eğitim ve rehberlik bilgilerinin yer aldığı afişler asıldı.

Okul Müdürü Suat Yapıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ’de birincil olan projenin önce tüm Darıca ’da daha sonra da tüm yurt genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Yapıcı, bu projenini belli başlı amacının insanların durakta araç beklerken bir şeyler öğrenmesini karşılamak olduğunu bildirdi.

Durakta otobüs bekleyen vatandaşların cep telefonu ile ilgilenmesi yerine veya otobüs gelene değin bıkkınlık çekmemesi için panolardaki bilgileri okumasının hedeflendiğini aktaran Yapıcı, şunları kaydetti:

“Sosyal projelerimiz aralarında benzer bir örneği olmayan bu çalışmamızda durak panolarına her hafta ayrı bir bilgilendirme asacağız. Bu hafta vatan sevgisi üstüne bir pano hazırladık. Umulan ülkemiz bir 15 Temmuz sürecinin sınavından geçti. Bu konuya ilişkin bilgilerden oluşturduğumuz panomuzda hem karikatürler, fıkralar, espriler de var. Duraklarda otobüs bekleyen vatandaşlarımız, bu bilgileri okuyabilir esprilerle eğlenebilirler. Otobüsü kaçırsalar kaçırdıklarına üzülmeyecek bir proje olduğunu düşünüyoruz. Öteki okullarımız da kendi okul duraklarına bu çalışmayı yapabilirler. Zamanla tüm duraklarımız öğrencilerimizin çalışmaları ile donatılabilir. Duraklarda asılı reklam çalışmalarından daha fazla bu bilgilerin insanlara ulaşması çok manâlı. Mektep sadece dört duvar aralarında bir mekan yok. Caddeye, mahallesine, sokağına da hitap edebilmelidir. Biz, ilçemizin en işlek caddesi olan İstasyon Caddesi’nin en yoğun durağında bu çalışmayı hayata geçirerek duraklara ve caddelere hitap etmeyi hayata geçirdik” diye bildirdi.

Haber: Veysel Kavrayan

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat