Özdilek

Siyaset

Darıca CHP'de Yeni Başkan Işık

CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresinde Aydın Işık ve Hüseyin Cihan Özaltan yarıştı. 62 oyun kullanıldığı kongrede Işık yeni başkan seçildi.

20 Aralık 2015 Saat: 20:59
Darıca CHP'de Yeni Başkan Işık
Darıca CHP'de Yeni Başkan Işık

Kongreyi kazanan İnşaat mühendisi olan Işık, gençlik kolları olarak, ilk hedeflerinin güçlü bir yapı olduğunu, tüm gençlere ulaşacaklarını  açıkladı.


CHP Darıca ilçe binasında dün gerçekleşen ilçe gençlik kolları kongresine CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, ilçe kadın kolları başkanı Nurcan Çağlar, ilçe gençlik kolları başkanı Oğuz İpek, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan, CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Devrim Bal, Gebze ilçe gençlik kolları başkanı Esener Eşsiz, Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ercan Yanıktaş, Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner, CHP Darıca Belediyesi Meclis üyeleri, CHP Darıca ilçe başkanı adayı Erhan Soyak, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

Aksu: demokrasi şöleni yaşıyoruz

Kongrede ilk olarak CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan açılış konuşması yaptı. Kongrede ilk olarak divan seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Ozan Aksu seçilirken Günay Köse ve Sinan Göytaş seçildi. Divanın seçiminden sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Divan başkanı Ozan Aksu, “Bu bölgenin benim için ayrı bir önemi var. Burada kendimi evimde hissediyorum. Bugün Darıca’da bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Bundan sonraki kongreleri daha büyük salon ve yerlerde yaparız. CHP’nin ana kademe yöneticileri CHP’li gençler üzerinden bir yerlere söz vermesinler. Önümüze her zaman sandık konulursa bizler üzerimize düşeni yaparız” diye belirtti.

İpek: İşlerimden dolayı aday değilim

Ardından ilk olarak CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları Oğuz İpek bir konuşma yaptı. Oğuz İpek, “ Atanarak bu göreve geldim. 4 seçim geçirdim. Yaşadığımız sıkıntılar oldu. Elimizden geleni yaptık. Ben işlerimden dolayı aday olmadım. 2 yeni adayımız var. Yeni adaylara başarılar diliyorum. Kongremiz hayırlı olsun. Küsme ve darılma olmamasını diliyorum.” dedi.

Orhan: Son kongremizi gerçekleştiriyoruz

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan da  bir konuşma yaparak, “Darıca’da son kongremizi gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde gençlerin yaşadığı sorunlar ortada. Ancak idealleri olan bir gençlik ortada. CHP’li gençlerin ülkedeki yeri ve görevi her zaman ayrıdır. Bugün gençleri eleştiren değerli büyüklere şunu söylemek istiyorum. Bizler her zaman üzerimize düşeni yaptık. Genel başkanımız kadın ve gençlik kotası getirdi. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. Tüzük sonucunda gençler artık yönetim kadrolarında yer alıyorlar. Bizler de 3 Ocak’ta il gençlik kolları kongresi yapacağız. Aday olan iki adaya da başarılar diliyorum” dedi.

Gökhan Orhan’ın ardından CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet birer konuşma yaptılar.

Özaltan: küskünlük dargınlık yok

Kongrede ilk olarak başkan adayı Hüseyin Cihan Özaltan bir konuşma yaparak, “Bu tabloyu gördükten sonra kimsenin kaybedeceğini düşünmüyorum. Bu partimiz içi büyük bir kazanç. Adaylığımı son gün açıkladım. Ama bu tabloyu gördükten sonra iyi ki adayşıpı9mı açıklamışı diyorum. Tüm ülkede içler acısı bir durum var. Bu kalabalığın yakalayamıyoruz. 244 genç arkadaşımızı sadece yarısını ulaşabiliyoruz. En büyük istediğim bu partiye üye getirelim. Seçimlerde sandıkta bile çalışacak genç bile bulamıyoruz. Partiye emek veren herkese teşekkür ediyorum. Son 2 günde bazı büyüklerimden nasihat gelerek zarar olmaması için çekilmem istendi. Keşke bu büyüklerimizi seçimlerde de görebilsek. Gençlerin kimsenin yönlendirilmesine gerek yok. Gençlerin fikirlerine saygı duymak gerekiyor. CHP’li kadroların çok çalışması gerekiyor. Gençler arasında bir küskünlük ve dargınlık yok” diye konuştu.

Işık: Gençlerin sorunlarına çözüm üreteceğiz

Ardından diğer aday inşaat mühendisi Aydın Işık bir konuşma yaparak, “Ben de artık taşın altına elimi koymak istedim. İktidar olmayı istemek büyük bir hedef. Ancak bunun kendinden olmayacağını biliyoruz. Bunu kazanmak için bu göreve talip oldum. Genç üyeleri sayısını artırmak ilk görevimiz olacaktır. Bu kalabalığın her zaman görmek istiyoruz. Gençlerin sorunlarına çözüm üreteceğiz. Bu seçimin sonucunda kaybeden olmayacaktır. Bugüne kadar gençlik kolları başkanlığı görevi yapan ve ilçe gençlik kolları yönetimine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Aydın Işık’ı listesi: Yönetim Kurulu Asil; Murat Yaver, Kadir Dede, Özge Özkan, Ufuk Çayır, Ünal Yılmaz, Sakine Ceylan, Fatih Şahan, Benan Gürgün, Özge Ceylan, Metin Erdem, Osman Kara, Taştan Münüklü, Fatma Akbaba, Zeynep Kayalı. Yedekler: Emre Koç, Fatih Yavuz, Emre Zamur, Turgay Münüklü, Tolgay Haydar, Hafize Yıldırım, Fatih Yıldırım, Ufuk Türk, Serhat Kotan, Eda Urlu, Emre Koç, Eren Karataş, Onur Kılıç, Esra Şahan.

İl delegeleri: Aydın Işık, Hüseyin Cihan Özaltan, Oğuz İpek, Günay Köse, Turgay Kılıç, Özgür Çelik, Yeşim Sarsmaz, Ünal Yılmaz, Eren Karataş, Barış Kotan, Deniz Kartal, Mehmet Burak Özdinçer, Atakan Kılıç, Esra Şahan, Özge Ceylan, Benan Gürgün, Sakine Ceylan, Osman Kara, Serhat Kotan, Emre Koç, Ergin Mallı, Turgay Münüklü, Özge Özkan ve Fatih Şahan.  

Hüseyin Cihan Özaltan’ın listesi; Ümit Kızılbuğa, Aliyar Akyol, Murat Tarhan, Seda Canpolat, Devrim Çınar, Nazlıcan Bozkurt, Ceylan TEmur, Yağmur Koç, Onur Metin, Neslihan Kılıç, Zeynel Ali Kartal, Elif Akpolat, Ali Polat, Ergin Mallı.

Yedek: Aytaç Kabay, Birkan Karlıdağ, Emrah Atik, Pınar Bozkurt, Tahir Arık ve Fatoş Aydöner.

İl delegeleri: Hüseyin Cihan Özaltan, Oğuz İpek, Eren Karataş, Deniz Kartal, Günay Köse, Seda Canpolat, Ümit Kızılbuğa, Pınar Bozkurt, Yağmur Koç, Devrim Çınar, Nazlıcan Bozkurt, Gökhan Aktaş, Mehmet Şahin Erdem, Özgür Çelik, Özlem Özbudak, Emrah Atih, Erkan Bilgin, Aydın Işık, Aykut Gğven, Tahir Arık, Aytaç Kabay, Onur Metin ve Neslihan Kılıç.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat