Özdilek

Kültür/Sanat

Dalmış,”Rüyamda bile fotoğraf çekiyordum”

Kocaeli Kent Konseyi Fotoğraf Kulübü'nün bu haftaki konuğu Cafe De Foto Sanat Atölyesinin sahibi Berker Dalmış oldu

23 Şubat 2016 Saat: 23:24
Dalmış,”Rüyamda bile fotoğraf çekiyordum”
Dalmış,”Rüyamda bile fotoğraf çekiyordum”

Gerçekleştirdiği gezi ve etkinliklerle adından sık sık söz ettiren Kocaeli Kent Konseyi Fotoğraf Kulübü'nün bu haftaki konuğu Cafe De Foto Sanat Atölyesinin sahibi Berker Dalmış oldu.Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nden eğitimi alan ve ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Dalmış, “Fotoğraf zevkli ama zor bir sanat” dedi.

Dalmış,”Rüyamda Bile Fotoğraf Çekiyordum”

Yaklaşık 20 yıldır fotoğraf çeken,çeşitli fotoğraf eğitimleri veren ve  pek çok ödül kazanan Dalmış’ın hazırladığı fotoğraf sunumu büyük beğeni aldı. Sunumun ardından fotoğrafçıların sorularını yanıtlayan Dalmış, “Ben hiçbir zaman portre fotoğrafçısı ya da reklam fotoğrafçısı olarak anılmak istemiyorum. Ben sadece fotoğrafçı olarak anılmak istiyorum. Fotoğraf çok geniş zengin bir maden. Ben bu madenin bütün alanlarından faydalanmak istedim. Bunun için büyük çaba ve zaman harcadım. Rüyamda bile fotoğraf çektiğim anlar oluyordu. Fotoğrafçı için yaratıcılık bakış açısı ve hayal dünyanız çok önemli. Fotoğrafçıysanız eğer kahvaltı yaparken yolda yürürken bile anı kurguladığınız anlar oluyor. İşte o zaman fotoğrafın esiri oluyorsunuz. Fotoğraf çeken sanatla uğraşan bireylerin zamanla hayata bakışı değişiyor. Pek çok kişinin göremediği detayları fark ediyorsunuz ve onu fotoğrafla ölümsüzleştiriyorsunuz. Fotoğraf ürettikçe evrenle ve doğayla olan ilişkinizde güçleniyor” dedi.

Bu Kentin Önemli Değerlerinden Biri Berker Dalmış

Gerçekleştirdiği Fotoğraf sunumu ve söyleşisi için Berker Dalmış'a ve katılan herkese teşekkür eden Kocaeli Kent Konseyi Fotoğraf Kulübü Başkanı Nurşah Şahin, “Bugüne kadar pek çok konuğumuz oldu. Bizler fotoğrafseverlerden oluşan gelen güzel bir ekibiz. Berker Dalmış bu kentin önemli isimlerinden,değerlerinden biri. Davetimizi kırmayıp geldiği için tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.sunumun ardından Şahin, Dalmış’a katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat