Özdilek

Siyaset

Dalkılıç, AKP Sanayiciden Para Topluyor

AKP li olan Dilovası Belediyesi, her yıl sanayiciden topladığı emlak vergilerini, bu yıl zamanı gelmeden tahsil etmeye başladığı ortaya çıktı.

2 Mart 2014 Saat: 22:17
Dalkılıç, AKP Sanayiciden Para Topluyor
Dalkılıç, AKP Sanayiciden Para Topluyor

 Mayıs ayında tahsil etmesi gereken emlak vergisini şimdiden tahsil etmeye başlaması büyük bir skandala yol açtı.

Yerel seçimlere bir ay kala böyle bir yola başvurmaları kafalarda soru işaretleri bıraktı. Emlak vergisinde tahsil edilecek paraların, seçim harcamalarına kullanılacağı ve belediyenin açıklarının kapatılacağı söylentileri de gündeme gelen bilgiler arasında yer alıyor. Şu ana kadar Yılport’un Mayıs emlak vergisini verdiği de söylenmektedir.

SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞÜRECEK DAVRANIŞ

Gündemi sarsacak konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç, ‘’şu an yerel seçim sürecindeyiz. Tüm partilerin adil bir seçim atmosferi içinde seçim kampanyalarını yürütmeleri gerekirken, bize gelen bilgiler seçimlerin gidişatına şaibe düşürecek ve gölgeleyecek yönündedir. AK Partili Belediyenin, Mayıs ayında tahsil etmesi gereken emlak vergilerini şimdiden tahsil etmeye başlaması manidardır.

HALK HESABINI SORACAKTIR

Zamanından önce emlak vergilerini neye dayanarak topluyor? Yıllardır usulsüzlük yaptıkları biliniyor. Kamuoyunda adları usulsüzlük ve yolsuzlularla anılıyor.Topladıkları bu paraları nerede kullanacaklar? Seçim kampanyasında mı kullanacaklar? Yoksa kaybedeceklerini anladıkları için belediye içindeki açıklarını mı kapatacaklar? Bu soruların cevaplarını vermeliler. Aksi takdirde yapılacak her kanunsuzluk ve usulsüzlükten sorumlu olacaklardır. Günü geldiği zaman bu halk hesabını onlardan muhakkak soracaktır.

KAMUOYUNU DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM

Şu ana kadar yılport’tan bu parayı tahsil ettikleri bilgisine ulaştık. Sanayiciyi zamanından önce, emlak vergisini ödemeye zorlamaktadırlar.  İlçemizde Demokratik bir seçimin yaşanmasını engellemiş olacaklardır. Umuyorum sanayicimiz bu oyuna gelmez, tarafsız kalarak seçimlerin eşit şartlarda ve demokratik bir ortamda yaşanması gerçekleşir. Tüm kamuoyunu ilçemizde yaşanacak kirli bir siyasete karşı duyarlı olmaya davet ediyorum, dedi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat