Siyaset

DALKILIÇ’A CHP ROZETİ TAKILDI

250 kişilik sembolik bir bir ekiple İl binasında CHP’ye üye olan Ercan Dalkılıç CHP’li milletvekilleri Hurşit Güneş ve Kemal Ekinci’nin de katılımıyla parti rozetini taktı

24 Nisan 2013 Saat: 01:30
DALKILIÇ’A CHP ROZETİ TAKILDI
DALKILIÇ’A CHP ROZETİ TAKILDI

CHP İl binasının dolup taştığı üye katılım töreninde CHP’ye söz veren Dalkılıç, “Dilovası’ndan aslan gibi 7 bin kişiyi partiye üye yapacağım” dedi.

Dilovası Kurucu belediye Başkanı Ercan Dalkılıç, DP’li belediye meclis üyeleri Muhittin Avat, Abdulcabbar Tuza ve Gülsal Taşdemir, bağımsız İl Genel Meclisi Üyesi Hacı Kocabay ve DP’nin eski yöneticilerinden 250 kişi, CHP İl binasında yapılan törenle partiye üye oldu. Rozet törenine, CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, eski milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Dilovası İlçe Başkanı İsmail Kaya ve çok sayıda partili katıldı. CHP’liler, yeni üyelere kucak açarken, Ercan Dalkılıç da iddialı biz söz verdi. Dilovası’ndan 7 bin kişiyi partiye üye yapacağını kaydeden Dalkılıç, hepsinin de aslanlar gibi canla başla parti için çalışacağını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR DE DİLOVASI DA BİZİM

Katılımdan dolayı büyük bir mutluluk yaşayan İl Başkanı  Yalçın Kuşkan, Dalkılıç’ın sevilen ve itibarı olan bir politikacı olduğunu, başta en büyük hedefleri  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçelerde  iddialı olduklarını, Dalkılıç ve ekibinin de bu hedefe hizmet amaçlı olarak CHP’ye geçtiğini söyledi.  Kuşkan, “Önümüzdeki yerel seçimlerde Dilovası’da da Büyükşehir’de de CHP’nin kazanacağız Biz bu işi inançla başaracağız” açıklamasında bulundu.

UZUN YILLAR KATKI VERECEK

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş de Dalkılıç’ın yerel seçim öncesi partiye üye olmadığını, zaten öyle bir düşüncesi olduğunu belirtti. Dalkılıç ve ekibinin partiye üye olmasının kendilerine güç kazandığını kaydeden Güneş, “Dalkılıç CHP’ye uzun yıllar boyunca katkı verecek. Güneş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili de açıklama yaptı. Adaylıkla ilgili konuşmasını Dalkılıç’ın üye katılım töreninde yapması ise dikkat çekti.

ADAY AÇIKLANDIĞINDA OH BE İŞTE BU DİYECEKSİNİZ

 

CHP’nin aday belirleme yerinin parti meclisi olduğunu ve CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı açıklandığında Kocaeli halkının ‘Oh be bu! İşte Kocaeli’yi ayağa kaldıracak kişi ve ekip’ diyeceğini söyleyen Güneş, “Biz Türkiye’nin en güçlü ailesiyiz. Hiçbir zaman yıkılmadık. En önemli özelliğimiz ise Atatürk’ün kurduğu bir parti olmamızdır” ifadelerini kullandı. Güneş, Dalkılıç’ın partiye katılmasıyla ilgili olarak “Size kucak açıyoruz” ifadelerini kullandı.

NERDE SOYUNURSAK ORDA GİYİNİRİZ

Dilovası kurucu Belediye Başkanı ve CHP  adayı  Dalkılıç ise, yıllardır sağ partilerde siyaset yaptığını, ancak siyaseti insan ve hizmet eksenli gördüğünü, bu yüzden CHP’de yabancılık çekmediğini söyledi. Önceki yerel seçimlerde AKP’nin karşısında tek başına 6 bin 500 oy aldığını söyleyen Dalkılıç, “AKP’nin ben güçlüyüm deyip insanları hiçe sayması toplumumuzun zoruna gitti. Biz nerede soyunursak orada giyiniriz. Bundan sonra CHP’nin emrindeyiz. Gerek yerelde gerekse genelde verilen her görev başımızın üstündedir” diye konuştu.

NEREYE GİTTİYSEM KAPANDI

Sadece Dilovası’ndan 7 bin kişiyi CHP’ye üye yapma sözü veren Dalkılıç, partiye hatır için değil, gönüllü geldiklerini belirtti. Partiye üye olmadan önce 6 ay boyunca anket yaptıklarını söyleyen Dalkılıç, “Hangi partiye gittiysem kapandı. Numan beye gittim, bıraktı gitti. DP’ye geçtik genel başkanı bıraktı gitti. Şimdi öyle bir partiye üye oldum ki diğerleri gibi bir parti değil” dedi. Konuşmaların ardından Dalkılıç’a Kuşkan tarafından beyaz kalem hediye edildi, Dalkılıç beyaz kalemle partiye üye oldu.

KAYA: DALKILIÇ O KOLTUĞA OTURACAK

Öte yandan,  250 kişinin sembolik üye yapılmasının ardından, binlerce kişinin İzmit’e taşınmasının sözkonusu olamayacağını ifade eden Dilovası İlçe Başkanı İsmail Kaya, birkaç gün içinde üye kayıtlarının başlayacağını söyledi. Kaya, Dalkılıç’ın özlenen başkan olduğunu ve o koltuğa oturacağını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat