Özdilek

Kültür/Sanat

Dakika da 1000 Kelime Okumak İster Misiniz?

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Sosyal ve mesleki alanda eğitim veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), son olarak ‘Hızlı Okuma’ kursları ile Kocaeli halkına yeni bir alanda daha eğitim vermeye başladı. Okuma alışkanlığının kazanılmasında, daha çok okumaya teşvik eden bir yöntem olarak görülen hızlı okuma kursları, aynı zamanda sınavlara da büyük destek oluyor. Gölcük kurs merkezinde 33 kişi ile başlayan kursa üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler büyük rağbet gösteriyor.
 
BİR DAKİKADA 1000 KELİME
Kurstaki eğitimler sayesinde kursiyerlerin büyük aşama kaydedeceklerini söyleyen usta öğretici Faris Yazıcı, “Bir üniversite öğrencisi eğer kendisini geliştirmişse dakikada 180 kelime okuyabiliyor. Biz bu kurs sonunda dakikada 600-700 kelime ile 1000 kelime arasında okutabileceğiz” dedi. Kursiyerlerin kurs sonunda hızlarını 2-3 kat arttırabileceğini belirten Yazıcı, “Hızlı okumak denince, satırlar üzerinde heceleyerek okumak değil, sekmeler şeklinde okuma stili düşünülmeli. Kesinlikle düz bir şekilde, düz bir çizgide okuma şekli, hızlı okuma değildir” ifadelerini kullandı. 
 
OKUMA ALIŞKANLIĞINI GELİŞTİRİYOR
Kursiyerlerden Erdi Küçüktaktak ise “Okumayı seviyorum ama yeterli görmediğim için Faris hocanın daha önce Diksiyon kursuna katılmıştım. Bu kursun açıldığını duyunca katılmak istedim” dedi. Turgay Sözen de hızlı okuma kursuna okuma alışkanlığını geliştirmek için katıldığını söyledi.
 
SINAVLARDA SORULARI HIZLI OKUYABİLMEK İÇİN KATILIYOR
Kursa katılan bir diğer kursiyer Esra Kılıç, “Çok fazla okuma alışkanlığım yoktu. Okurken çok çabuk sıkılabiliyorum kitaplardan. Okuma alışkanlığımı daha da arttırır diye bu kursa katıldım. Bir diğer katılma sebebim de sınavlarda soruyu hızlı okuyup zaman kazanmak ve doğru cevap verebilmek. Bu kursun çok faydasını göreceğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat