Kültür/Sanat

Daha sıkı denetim, daha özenle tedbir şart HURDA DEOPSUNDA ÇIKAN YANĞIN KORKUTTU

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Hurdalarının toplandığı depoda çıkan yangının çevre fabrikalarına sıçramaması için itfaiye ekipleri büyük çaba harcadı. Şans eseri can kaybı olmazken, maddi hasar büyük.

Gebze Beylikbağı Mahallesi'nde Saat 11. 30 sıralarında Durmuş Berberoğlu'na ait atık kağıt ve demir hurdaların toplandığı depoda demir kesimi yapılırken kıvılcımların sıçraması sonucu yangın çıktı.

Depo kısa sürede yanmaya başlarken, önce hurda depo alanında bulunan işçiler kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştılar. Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye çalıştı. İtfaiye ekiplerine destek olmak isteyen bir işçi, demir yığınlarını kaldırıp indirmekte kullanılan bir iş makinesine binerek alev almak üzere olan hurda yığınlarını bölgeden uzaklaştırdı. Dumandan etkilenen işçiye, gaz maskesi ve oksijen tüpü takıldı.
Alevler yaklaşık 1. 5 saatte kontrol altına alınırken, yanan işyerini çaresizlik içinde izleyen tesis sahibi Durmuş Berberoğlu, yangında can kaybı olmamasını şans olarak nitelendirdi.

Gebze’de kağıt ve demir hurdalarının toplandığı depoda çıkan yangının çevre fabrikalarına sıçramaması için itfaiye ekipleri büyük çaba harcadı.

Yetkililer, bu tür yerlerde yangın söndürme sistemin kurulmasını isterken, vatandaşlarda bir facia yaşanmaması için sık sık denetimlerin yapılmasını istediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat