Özdilek

Eğitim

Dağda hayat kurtaracaklar

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Geçtiğimiz günlerde Niğde Aladağlar’da bir haftalık eğitime katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden bir ekip, çetin kış şartlarında geçen eğitimi tamamlayarak kente döndü. AKUT’la birlikte gerçekleşen eğitimde itfaiye ekibi gece eksi 25 derecede çadırlarda dağda sağ kalmanın yollarını öğrendiler. Kocaeli İtfaiyesi ekibi Aladağlarda edindiği tecrübeyi artık dağlarda arama-kurtarma çalışmalarında kullanacak.

 

EKSİ 25 DERECEDE EĞİTİM

Aladağlarda bin 500 metreye kadar traktörle ilerleyen ekip bu noktadan itibaren 2 bin 700 rakımlı kamp bölgesine kadar yaya olarak yürüdüler. Hava sıcaklığının gündüz eksi 2 gece de eksi 25’e ulaştığı yükseklikte 4 gün boyunca eğitim gören ekip çeşitli tatbikatlarla kar altında hayat kurtardılar.

 

DAĞDA TÜM KURTARMA TEKNİKLERİNİ UYGULADILAR

Kocaeli İtfaiye ekibi çığ altında arama kurtarma, dikey satıhta doğal ortamda istasyon kurarak sedyeyle yaralı bir insanı dağdan indirme, yürüyüşler esnasında düşmelere karşı alınacak önlemler konusunda eğitim gördüler. Ekipler kurtarma kazması kullanma, kayaya, ağaca ve kara istasyon kurma tekniklerini de uyguladılar. İtfaiye ekipleri Aladağlar’da ıslanmayan özel malzemeler kullandılar. Alınan dağ eğitimleri diğer itfaiye personeline de öğretilerek tüm personelin dağda arama kurtarma çalışmasına hazır olması sağlanacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat