Özdilek

Çevre

D-100 Üzerindeki Binalara Makyaj Yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte estetik bir görünüm kazandırmak için nihayet,yeni bir çalışmaya başlıyor.

26 Eylül 2013 Saat: 12:51
D-100 Üzerindeki Binalara Makyaj Yapılacak
D-100 Üzerindeki Binalara Makyaj Yapılacak

 Renk bütünlüğü uygulaması Kocaeli’de de hayata geçirilmeye hazırlanıyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent estetiği Şube Müdürlüğü ve Estetik Kurulu onayıyla hazırlanan proje ile D-100 üzerinde Adalet Köprüsü ve Merkez Bankası arasında kalan binaların renklerinde estetik bir bütünlük sağlanacak. Projeyle yapı üst katlarındaki tabelalar bina girişlerindeki uygun yerlere konulması için fikir birliği yapıldı.

     

 

31 BİNA İYİLEŞTİRİLECEK

Projenin gerçekleşmesi için D-100 üzerinde bulunan 31 bina sahibiyle Antikkapı’da toplantı düzenlendi. Toplantıda, yapılacak çalışma hakkında bina sahiplerine bilgi verilerek onların da görüşü alındı. Proje bugüne kadar Kocaeli’nin pek çok ilçesinde farklı binalarda uygulandı. Projenin ana hedefi kentlilik bilincine katkı sağlamak ve bu sayede kentteki yapıların tamamının cephesini iyileştirerek şehre yeni ve modern bir görünüm kazandırmak. 

 

GÜZEL EVİM GÜZEL KENTİM

‘Güzel Evim Güzel Kentim’ sloganıyla başlatılan çalışma şehre renk bütünlüğü sağlayacak. Çalışma ile bina cephelerindeki tabelalar reklam ilan ve tanıtım yönetmeliğine uygun hale getirilecek, klimalar panellerle gizlenerek kötü görünümün önüne geçilecek. Yapılan proje çalışmasında 8 farklı renk seçeneği uygulanacak.

    Ancak , Uzun zamandır tartışılan üst geçit ve köprülerdeki görsel kirlilik yaratan  Belediye reklamları hiç   konuşulmadı

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat