Özdilek

Güncel

Cumhuriyetin katilleri AKP ve CHP’dir

İlimizde verdiği söyleşide dikkat çekici açıklamalar yapan “AKP Cemaat Sünni Ulus – Yeni Türkiye Üzerine Tezler” kitabının yazarı Fatih Yaşlı, “Cumhuriyetin katili CHP ve AKP’dir” ded

30 Kasım 2014 Saat: 17:30
Cumhuriyetin katilleri AKP ve CHP’dir
Cumhuriyetin katilleri AKP ve CHP’dir

“AKP Cemaat Sünni Ulus – Yeni Türkiye Üzerine Tezler” kitabının yazarı Fatih Yaşlı, dün ilimizde bir söyleşi verdi. İlimizdeki Fatih Yaşlı Okurları tarafından davet edilerek Mimarlar Odası Taş Bina’da bir söyleşi veren Fatih Yaşlı, dikkat çekici ifadeler kullandı. Yaşlı, “1946 yılında CHP iktidarı NATO ve emperyalist sistemin yanında yer alarak cumhuriyetin ilkelerinden uzaklaştı. Devam eden süreçte de cumhuriyet yavaş yavaş bitirildi. AKP iktidarı da tabuta son çiviyi çakıyor” dedi.

ÇÖKÜŞÜ CHP BAŞLATTI
Cumhuriyet rejimine ilk darbeyi CHP’nin vurduğunu kaydeden Fatih Yaşlı, “1946 yılında CHP iktidarı, Batı bloğunun yanında yer aldı. NATO’ya, IMF’ye ve Dünya Bankası’na üye oldu. Devletçi politikalardan vazgeçti. Yani cumhuriyetin çöküşünü başlatan CHP oldu. CHP, cumhuriyetin değerlerinden vazgeçti. Devam eden iktidarlar da sürekli emperyalist güçlerle birlikte hareket etti ve cumhuriyet yavaş yavaş çökertildi” dedi.

HERŞEY AKP’NİN ELİNDE
AK Parti iktidarının bugün tüm güçleri elinde bulundurduğunu ifade eden Yaşlı, “Parça parça çökertilen cumhuriyete, cumhuriyetin tabutuna son çiviyi ise AKP çakıyor. Cumhuriyetin değerleri olan güçler ayrılığı ilkesi, millet meclisi ve tüm birimler, AKP ne istiyorsa onu gerçekleştiriyor. Valiler, AKP’li il başkanları gibi davranıyor. AKP iktidarının asıl amacı 1923 öncesine dönebilmektir. Yani AKP tekrar hilafet sistemini ülkemize getirmeye çalışıyor” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat