Özdilek

Güncel

Cumhuriyet için binler yürüdü

Atatürkçü Düşünce Derneği, bu yıl da dev bir Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne imza attı. Binlerce kişi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi önünden başlayıp Anıtpark’a kadar bayraklarıyla yürüdü.

30 Ekim 2014 Saat: 12:40
Cumhuriyet için binler yürüdü
Cumhuriyet için binler yürüdü

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yahya Kaptan Şubesi, bu yıl da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dev bir yürüyüş düzenledi. Yahya Kaptan Mahallesi’nde yer alan Süleyman Demirel Kültür Merkezi önünden başlayıp Anıtpark’ta son bulan yürüyüşe katılım çok yoğun oldu. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın da katılım sağladığı yürüyüşte, CHP, DSP, İP ve HEPAR gibi siyasi partilerin yöneticileri ve üyeleri ile sivil toplum örgütü, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcileri hazır bulundu.

 

TÜRK MİLLETİNİN HAKKIDIR
Yürüyüş öncesi kısa bir konuşma yapan ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Yakup Gökçe, “Bugün Cumhuriyet Bayramımızın 91. yılını kutluyoruz. Kurtuluş savaşında binlerce şehit verilerek kazanılan bağımsızlığımızın ve çağdaşlaşmanın sembolü olan bu bayramı sevinç içinde kutlamak, bu milletin en büyük hakkıdır” ifadelerini kullandı.

 

BAYRAM COŞKUSU YOK
Sözlerini sürdüren Gökçe, “Ne yazık ki bugün içimiz, bir bayram kutlamasının coşkusundan ziyade, ülke içinde ve ülke dışından, açık ve gizli bir şekilde bayrağımıza, önderimize, ulusal değerlerimize ve askerimize karşı yapılan saldırıların nefreti ile doludur. Bir süredir askerimize, polisimize saldırılar oluyor. Bütün bunlar açılım ve çözüm süreci adı altında iktidar politikalarının sonucudur” dedi. Büyük bir coşku içerisinde Amıtpark’a yürüyen vatandaşlar, yapılan mini konserden sonra dağıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat