Güncel

Cumhuriyet Bağlılıklarını Gösterdiler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ADD’nin düzenlediği ‘Ata’ya saygı Cumhuriyete bağlılık yürüyüşü’ne üç bine yakın kişi katıldı. Bayrak, bisiklet ve motosikletini alanlar sokağa dökülüp bayram coşkusunu yaşadı

30 Ekim 2012 Saat: 17:36
Cumhuriyet Bağlılıklarını Gösterdiler
Cumhuriyet Bağlılıklarını Gösterdiler

Atatürkçü Düşünce Derneği Yahyakaptan Şubesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle her yıl düzenlediği ‘Ata’ya saygı Cumhuriyete bağlılık yürüyüşü’ önceki akşam gerçekleşti. Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM)’nde toplanan ADD’lilere CHP Milletvekili Haydar Akar, eski milletvekili Hikmet Erenkaya, İl Başkan Yardımcısı Kenan Diler, İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, eski Uzunçiftlik Belediye Başkanı Yaşar Sönmez, eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker, ÇYDD, Eğitim-İş, İzmit Lisesi Mezunları Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, OTTOMAS Motosiklet ve Off-Rod Trac klüpleri ile bisiklet kulübü de destek verdi. ADD Yahyakaptan Şube Başkanı Orhan Özdemir’in açılış konuşması yaptığı etkinlikte yaklaşık 1 saat ilimizin Türk Halk Müziği sanatçısı fethi Çaçan konser verdi. Daha sonra Türk Bayrakları ve meşalelerle yürüyüşe başlayan grup, Anıt Park’a kadar “Türkiye laiktir laik kalacak, ne ABD ne AKP tam bağımsız Türkiye” sloganları attı. Yaklaşık üç bin kişilik gruba OTTOMAS grubunun motosikletleriyle, bisiklet kulübünün bisikletleriyle destek vermesi yürüyüşe renk kattı.

Anti demokratik şekilde halkın bayram yapmasına engel olanların halka biber gazı ve tazyikli su sıkarak gerçek yüzlerini gösterdiklerini ifade eden Orhan Özdemir, çeşitli bahanelerle bayramı yaşatmak istemeyenleri kınadıklarını söyledi. Özdemir, “Ne kadar engellemeye çalışırlarsa çalışsınlar halkımız bayramı kutlamaya devam edecek. Ağır ekonomik, siyasal ve sosyal şartlara rağmen dünyada birçok mazlum millete örnek olmuş, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ile ülkemizi işgalden kurtaran 89 yıl önce bugün Cumhuriyeti kuran başta Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Şimdi de ağır ekonomik şartlar altında yaşıyoruz. Dünyada en adaletsiz gelir dağılımına sahibiz. Dış politikamız tam bir fiyasko. Kin, nefret ve savaş söylemleri kol geziyor. Bizler Atatürk’ün dediği gibi ‘Savaş zaruret olmadıkça bir cinayettir’ sözüyle hep barışı savunacağız.  Silahlı kuvvetlerde en üst rütbelere gelmiş paşaların, terörist savıyla yargılandığı bir ortamda terörle mücadele etmek kolay değil. Birileri içindeki kini ortaya çıkartarak Atatürk’e hakaret ediyorlar. Ne yazık ki bunlar milletvekili ve bakan koltuğunda oturuyorlar. Biz devrimci demokrat ve Atatürkçüler çok çalışmalıyız. Yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi.

Yürüyüşün başladığı sıralarla Yahtakaptan’ın kapkaranlık olması vatandaşların dikkatini çekti. Sokak lambalarının yanmadığını fark eden grup, İzmit Belediyesi’nin yürüyüşe gölge düşürmek için elektrikleri kestiğini iddia ederek meşalelerle havayı aydınlattı. Yürüyüşe katılanlar, “Ampulleri asıl biz söndüreceğiz” diyerek olaya tepki gösterdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat