Özdilek

Kültür/Sanat

Cumhuriyet aşkı engel tanımadı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sağanak yağışa aldırmadan binlerce öğrenciyle beraber Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katıldı. Vali Topaca ile Başkan Karaosmanoğlu, soğuk havaya ve yağmura rağmen Cumhuriyet aşkıyla yürüyüşe katılan öğrencilere teşekkür etti.
 
SAĞANAK YAĞIŞA RAĞMEN YÜRÜDÜLER
Cumhuriyet’in ilanın 87. yıl dönümü kutlamaları, ilimizde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’yle başladı. İzmit merkezdeki Merkez Bankası’ndan başlayan yürüyüşte Vali Topaca, Başkan Karaosmanoğlu, vali yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve öğretmenler yürüyüşte hazır bulundu. Yürüyüş Yolu boyunca devam eden ve Perşembe Pazarı alanında sona eren yürüyüşte protokol üyelerine çeşitli okullardan gelen binlerce öğrenci eşlik etti.
 
PERŞEMBE PAZARI’NDA BULUŞTULAR
Büyükşehir Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde süren yürüyüş boyunca çevredeki vatandaşlar da bu sevince ortak oldu. Perşembe Pazarı alanına varıldığında ise Cumhuriyet coşkusu doruğa ulaştı. Burada bekleyen yüzlerce öğrenciyle yürüyüş korteji bir araya gelince renkli görüntüler yaşandı.
 
CUMHURİYET AŞKI VE SEVGİSİ
Vali Topaca ile Başkan Karaosmanoğlu, alanı dolduran öğrencilerle bir araya geldi ve onların arasına girerek, ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlar söyledi. Etkinliğin sonunda bir konuşma yapan Vali Topaca, ‘’Cumhuriyet sevgisi, coşkusu ve aşkını bugün burada gördük. Yağmur ve soğuk, bizi bu yolculuktan alıkoyamadı’’ dedi. Vali Topaca ile Başkan Karaosmanoğlu, sağanak yağışa rağmen yürüyüşe eşlik eden öğrencilere teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat