Özdilek

Güncel

Cumhur, başkanını seçiyor ama sandığa ilgi az

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanama işlemi sabah 08:00’den itibaren başladı. 30 Mart’ta tapılan yerel seçimlere nazaran sandığa ilgi oldukça azdı.

10 Ağustos 2014 Saat: 10:52
Cumhur, başkanını seçiyor ama sandığa ilgi az
Cumhur, başkanını seçiyor ama sandığa ilgi az

Halk ilk kez Cumhurbaşkanını seçmek için bugün sandık başına gidiyor. Sabah 08:00’den itibaren oy kullanama işlemi başladı. İzmit’te oy kullanmak için sandık başına giden vatandaşların sayısının oldukça az olduğu görüldü. 30 Mart yerel seçimlerinde sabahın erken saatlerinden itibaren yaşanan yoğunluk bu sabah yoktu.

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde ilimizde seçime katılım oranı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri dikkate alındığında yüzde 91.27 oranında olmuştu. O seçimde 1 milyon 177 bin 975 seçmenden 1 milyon 75 bin 124’ü seçime katılmış, toplamda 4 bin 25 sandıkta oy kullanmıştı. Bu seçimde, sandık sayısı azaltıldı, bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı arttırıldı. 1 milyon 185 bin 224 seçmen 3.334 sandıkta oy kullanacak. Vatandaş, Cumhurbaşkanlığına aday olan üç ismin fotoğrafının bulunduğu oy pusulasını alıp, altındaki kutuya ‘Tercih’ mührünü basarak oyunu kullanacak. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat