Özdilek

Siyaset

Çöpe göre kriz dağılıyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Dünyamız ve ülkemiz genelinde olanca şiddeti ile yaşanan, işsizliği arttırıp çok sayıda fabrika ve esnafın kepenk, kilit kapatmasına neden olan ekonomik kriz halkın alım gücünün düşmesinden esasla pazarcı esnafını da hayli olumsuz etkiledi. Ancak Gebze Belediyesi için taşeronda çalışarak temizlik işleri yapan emekçilere göre önceki Cuma günü Cuma pazarından 20 tonu aşkın çöp toplandı. Halbuki bir hafta öncesine kadar ortalama 10-12 ton çöp toplanırdı. Havanın ağarmaya yakın saatlerinde çöp toplama işlemi hala sürüyordu.

 

 

**

 

 

Cuma pazarını pilot bölgeler arasında seçen Gebze Belediyesi pes etti

 

Gebze Belediyesi pes etti

 

 

** Kent kimliği ve bilincinin bir türlü oturmadığı ilçemizde, merkez mahallelerde bile insan merkezli kirlilik aldı başını gidiyor. Cumartesi günleri Osman Yılmaz çevresinde çöp toplamayacağını ilan eden Gebze Belediyesi, geçen cumartesi adeta pes etti

 

 

 

 

Çok sayıda cadde ve sokaktan oluşan, çevre kirliğinin cadde ve sokaklarda da yaşandığı Gebze’de dünden bugüne kent temizliğine çözüm bulamayan Gebze Belediyesi, üstelik Hacı Halil ve Osman Yılmaz Mahallesi gibi biraz daha kentli olanların yaşadığı varsayılan yerlerde de pes etti. Cuma pazarı olarak da adlandırılan Şehit Numan Dede Caddesi ile civar cadde ve sokaklarda halktan akşam 18.30’dan önce caddeye çöp bırakmamasını, cumartesi günleri çöp toplama işlemi yapılmayacağından ötürü hiç çöp atılmamasını isteyen Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü baktı ki halkı işin içine katamıyor, önceki cumartesi günü araçlar aynı caddeden çöp toplarken görüldü.

 

Geçen hafta pazardan 20 ton çöp kaldırıldı

 

Anılan cadde özellikle cuma günleri kurulan semt pazarından ötürü olağanüstü bir kirlilik ile karşılaşırken caddeyi temizleme işlemi gece 22.00’den itibaren başlıyor ve cumartesi günü sabahın erken saatlerine kadar sürebiliyor. Önceki cumartesi günü sabah 05.30 sularında da gerek çöp toplama araçları, gerekse cadde yıkama araçları ile mesai sürüyordu. Günün ağarmasına yakın saatlerde cadde üzerinde henüz pazar atıkları yerini koyarken olağanüstü durumu temizlik emekçileri, “Biz Cuma pazarından her hafta 10-12 ton çöp kaldırırdık. Bu hafta 20 tonu aşkın çöp kaldırdık. Hala bitiremedik” diye aktardı.

 

“Aşağı çöp atmayın Arabanız kirleniyor”

 

Cadde ve civarında çevreye karşı olan bilinçsizlik apartmanların girişlerinde apartman yönetimleri tarafından asılan duyurular da durumun vahametini gözler önüne sürüyor aslında. (İsmi bizde saklı) bir apartmanda, “Pencerelerden veya balkonlardan aşağıya çöp ve benzeri maddelerin atılmaması önemle rica olunur” denmekle yetinilmemiş. Uyarının not bölümünde de, “Atılan maddeler apartmana ait araçların üzerine gelmektedir ve leke oluşturmaktadır” yazılı.

 

“Çözüm Fatsa modelinde”  

 

Yaşanan kirlilikten ötürü kimi vatandaşlar belediyeyi eleştirirken soruna daha gerçekçi yaklaşanlar ise, “Kabahat bizde. Bu durumda hangi belediye ne yapsın” diyor. Mahalle sakinlerden Gebze doğumlu ama anne tarafından Fatsalı İdris Kavakçı ise çözüm olarak Terzi Fikri’nin belediye başkanlığı dönemindeki Fatsa’yı önerirken, “O dönem belediye halk ile birlikte iş görürdü. Örneğin ilçeyi herkes birlikte temizlerdi. Sonra Demirel müdahale etti ama aslında güzel bişi imiş. Annem aklına geldikçe hala anlatır” dedi. Kavakçı fotoğrafının çekilmesine ise, “Neme lazım…” diye izin vermedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat