Özdilek

Kültür/Sanat

Çok Önemli Panel “Kültürel Mirasımız Seka”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

        Seka projesine destek hızla büyüyor. Projeye destek vermek amacıyla, Sekalılar Derneği ve İZEYAP tarafından Mimarlar Odası Tarihi Binası’nda ‘Seka Tarihini Yaşatma Projesi Paneli’ gerçekleştirildi. Sekalılar Dernek Başkanı Münir Savaşlıoğlu ve İZEYAP Dernek Başkanı Ahmet Akgüner’in öncülüğünde yapılan panelde önemli konular konuşuldu. Geniş katılımın olduğu panelde, tarihi kentler birliği ve Kocaeli Üniversitesi'nden uzmanlar endüstriyel ve tarihi mirası yaşatma kavramı, Seka’nın karma sit özelliği anlatıldı.

Panelde, Seka Projesi’nin toplum yararı gözetilen bir proje olduğu, yerel yönetim, kamu, sivil ve özel kesimlerin işbirliğinin gerekliliğine vurgu yapıldı. STK’ların ve sanatçıların kendi projelerini oluşturduğu ve KOÜ’den öğretim üyeleri, Mimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası'nın katkılarıyla çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Oluşturulan platformun amacının ise tüm kentin birikimi ve yaratıcı enerjisini projeye aktarmak olduğu söylendi.

       Panelin ilerleyen bölümlerinde proje danışmanı Yard. Doç. Dr. Gül Köksal, Seka Genel Müdür Yardımcısı Engin Gençoğulları, KOÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross ve Yard. Doç. Dr. Murat Uluğ konu hakkında konuşarak değerlendirmelerde bulundu. Program, gerçekleştirilen sunumlar ile sona erdi

        Panelde Kent yöneticileri hariç Şehrin önde gelen Akademisyen ,STK lar,Sanatçılar,çok sayıda bilim adamı ve duyarlı yurttaşlar katıldılar.Bu kadar önemli Panel’e kent yöneticilerinin temsilci bile göndermemeleri oldukça düşündürücüydü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat