Özdilek

Güncel

Çocuk Gelinler ve Çocuk Tacizlerinde Farkındalık

İstanbul İstiklal Caddesinde, çocuk gelinler ve çocuk tacizlerine farkındalık yaratmak için Filli Boya'nın sponsorluğun da grafiti çalışmaları içimizi acıttı ve çok anlamlıydı.

6 Aralık 2016 Saat: 22:34
Çocuk Gelinler ve Çocuk Tacizlerinde Farkındalık
Çocuk Gelinler ve Çocuk Tacizlerinde Farkındalık

Geçtiğimiz günlerde İsanbul'da bulunduğum sürece sokaklarda, Filli boyanın sponsorluğunda sokak resmi diyede adlandırılan, grafiti sanatçılarının resmettiği, özellikle de Yapı Kredi Yayınları Taksim'de, tadilattaki binasının iş güvenliği sebebiyle konulan dış koruma cephelerine, ahşap kompozitler üzerine çocuk gelinler ve çocuk tacizleriyle ilgili karşılaştığım resimler oldukça etkiliydi. Ancak gözlemlediğim kalabalık geçişlere sahne olan İstiklal Caddesi'nde duyarsız ve farkında olmadan resimlerin önünden geçenlerdi. Aynı bu tarz çocuk gelin ve tacizlerine susmamız veya tepkisiz kalmamız gibiydi... Ben böyle anlamdırdım bu tavrı. Bu tarz suçları kapatmak, yok görmek bu topluma yakışmamaktadır. İnsan olmaktan geçen duyarlılık ve farkındalık için etkili bu tarz çalışmaları desteklemeliyiz diye düşünüyorum. Bu çalışmayı yapan sanatçı ve katkıda bulunanlara teşekkür etmek gerekir. Daha güzel yarınlara sahip dünya için her alanda insanca gayret göstemeliyiz.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat