Özdilek

Siyaset

Civelek"Bu resimde Kocaeli var"

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Pazar günü Başbakan’ın katılımı ile gerçekleştirilen büyük mitingle ilgili eleştirilere cevap verdi. Civelek, mitingde dışarıdan tek bir kişinin olmadığını belirterek, “Bu resimde Kocaeli var” de

24 Mart 2014 Saat: 17:25
Civelek"Bu resimde Kocaeli var"
Civelek"Bu resimde Kocaeli var"

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’in haftalık basın toplantısı parti binasında gerçekleşti. İlk olarak Pazar günü gerçekleşen Üniversiteye Giriş Sınavı ile ilgili konuşan Civelek, “Sınavın miting gününe denk gelmesi özel önlem almamıza sebep oldu. Herhangi bir öğrenci ve velinin okula ulaşması ile ilgili en ufak bir sorun yaşanmadı. Bunun için valimize ve emniyetimize teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği büyük miting ile ilgili açıklamada bulunan Civelek, katılımdan oldukça memnun olduğunu ifade etti.

130 BİN KİŞİ KATILDI

Öte yandan muhalefet tarafından yapılan olumsuz eleştirilere de cevap veren Civelek, “Bir başkası rahatsız olabilir. Biz zaten haftalar öncesinden 100 bini aşkın kişi katılım olacağını, meydanların bize yetmeyeceğini belirtmiştik. Neticede seçime gidiyoruz. Bunlar olağandır” diye konuştu. Çok onurlu bir gün yaşadıklarının altını çizen Civelek, “100 bin hedefini koyduğumuzda asla yapılamaz denmişti. Emniyetten aldığımız bilgilere göre 130 bin kişi katılım vardı. Kimse yalan ağız katılımlara inanmasın. Daha büyük moral bozukluğunu 30 Mart’ta yaşayacaksınız” şeklinde konuştu.

KUŞKAN’A CEVAP VERDİ

Bu mitingimizi sıradan bir şey gibi vermeye çalışıyorlar ama milletimiz bunu yutmaz diye konuşan Civelek 30 Mart yerel seçimine değinerek, “Geri kalan 6 günde bize tuzak kuran örgütler sandıkta boğulacaktır. 12 ilçemiz ve Büyükşehir’i alarak başımızı öne eğmeyeceğiz” dedi. Ardından CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın özgürlükler kısıtlandı yorumuna cevap veren Civelek, “Sen bu kadar kalabalığı toplayamazsın. O yüzden bizim kalabalığımız sana dokunur. O arada yolları kapatan Kocaelimizin buraya akmasıdır” ifadelerine yer verdi.

EKSTRA TEDBİR YOKTU

Alınan tedbirlerin normal olduğunu kaydeden Civelek, “Bunun dışında ekstra bir tedbir yoktu. Sonuçta Başbakan geliyor ve 17 Aralık gibi bir süreç yaşandı. Bu kadar tedbir alınması doğaldır. Ayrıca İstanbul’dan buraya adam taşıdığımızı söylemişler. Sayın Kuşkan, direğe çıkan bu kadın İstanbul’dan geldi, bak bu dede İstanbul’dan geldi. Gidip aldık geldik. Kızını omzuna almış bu ablamız Sakarya’dan geldi. Bu mitinge ilçelerimiz haricinde bir kişi gelmedi. Ancak bu kadar otobüs Kocaeli’nde olmadığı için çevre illerden otobüs kiraladığımız doğrudur” şeklinde konuştu.

BANA DEĞİL İL BAŞKANINA SALDIRDI

Pazar günü miting sonrası uğradığı saldırı nedeni ile gözü yaralanan Civelek yapılan saldırıyla ilgili ise, “Çıkışta itiş kakış olmuştur. Sonuçta işsiz olduğunu söyeyen, sarhoş olan birisinin yaptığı provokatör harekettir. Kalabalıkta olan bir olaydır. Bu bizim mitingimizi asla zedeleyemez. Bunun konuşulmasına bile gerek yoktur. Hedefi il başkanı olarak bendim. Bu Mahmut Civelek’in değil Kocaeli İl Başkanının şahsına yapılan bir olaydır. Paralel yapı ile CHP muta nikahı kıydı gidiyor. Bazı ablaların, ağabeylerin Ak Parti’ye oy vermeyin dediğini duyuyoruz” açıklamasın da bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat