Özdilek

Siyaset

Civelek herkese çattı

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Derince eski ilçe başkanı Mehmet Eryüre’in ihraç edildiğini bu yüzden istifa edemeyeceğini kaydetti. Civelek, ‘ Eryürek artık partilimiz değildir iftiralar olursa dava yoluna gidilir’ dedi

11 Mart 2013 Saat: 22:36
Civelek herkese çattı
Civelek herkese çattı
AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye`nin ve limizin gündemini değerlendiren il başkanı Mahmut Civelek, basın mensuplarının sorularını cevapladı. CHP`nin yaptığı il danışma toplantısını eleştiren il başkanı Civelek, kendi partisindeki olaylara da değindi. İl başkanı Civelek, istifa eden Mehmet Eryürek hakkında açtı ağzını yumdu gözünü.
Açıklamalarına geçtiğimiz haftada yaptığı çalışmalarından söz ederek başlayan Civelek, “12 ilçe ve belediye başkanlarımızın bizim son güne kadar çalışan belediye başkanlarımızdır. Bize genel merkezden aday adayları günü gelene kadar bizden teşkilattan bir açıklama olmaz. Biz diğer partiler gibi ithal adaylarla ortaya çıkmayız. Belediye başkanlarımız da zaten tabi adaydır ve adaylık haklarıdır. Adaylar konusunda hepimizin temayülü alındıktan sonra genel merkezin kararı neyse biz teşkilat olarak onu ayarlarız” dedi.
Gölcük, Derdince ve Karamürsel ilçelerinde danışma meclislerini yapıklarını kaydeden Civelek, ilçe başkanlarıyla toplantı formatlarıyla sürekli bir araya geldiklerini de ekledi. Civelek,”14 Mart Kandıra, 15 Mart Darıca, 16 Mart Gebze ve Başiskele ile 17 Mart İzmit ilçelerinde danışma meclisleri yapılacak. Her ay il ve ilçe danışma meclislerimiz yapılıyor” diyerek çalışmalarından söz etti.
CHP`nin yaptığı il danışmasına da değinen Civelek, CHP`nin AKP`yi taklit ederek danışma meclisleri yapmasının kendisini mutlu ettiğini kaydetti. Civelek, “CHP bu şekilde belki faydasını görürler. Bizi taklit etmelerinden bile belki Kocaeli faydalanır. Diğer partilerde de seçim yaklaştı diye çalışmaların olduğunu, bir araya geldiklerini, köylere yaptıkları ziyaretleri görmek bir güzellik olarak değerlendirilebilir” dedi.
Civelek, danışmadaki il başkanı Yalçın Kuşkan ve milletvekili Haydar Akar`ın konuşmalarına değinmeyi unutmadı. Civelek, “Her ne kadar danışmada akortsuz sazlar gibi sesler çıkartsalar da olsun. CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, büyükşehirle alakalı hayal kurmadıklarını ve kazanacaklarını söylüyor. Artık Kuşkan uyanıkken bile rüya görmeye başlamış Allah yardımcısı olsun. Herkes gider mersine onlar gider tersine Allah onlara akıl fikir versin. Onların dertleri bu çözüm sürecinden rant elde etmektir.
 
Konuşmasının devamında disiplin kurulu tarafından ihraç edilmesinden iki gün sonra istifa eden Derince eski ilçe başkanı Mehmet Eryürek hakkında da sert bir tavırla konuşan Civelek, açtı ağzını yumdu gözünü. Civelek, “Bizim Derince eski ilçe başkanlığını yapan Mehmet Eryürek, konuşmalarından dolayı disiplin kuruluna verildi. Bu konuda biz sürekli sabırlı davrandık ve basın üzerinden hiçbir şekilde kendisini cevap vermedik. Biz bir arızadır yazarçizer ve gerçekleri anlar diye düşündük. Altında koltuk varken iyidir de altındaki koltuk alınınca neden kötü olunduğunu birilerinin ona anlatmasını istedik” dedi.
Yaşananlara “Yazık oldu” diyen ve böyle bir şeyi istemediklerini belirten Civelek, “Eryürek`le alakalı 28 Ocak`ta bir karar alarak disiplin kurulana sevk ettik. Disiplin kurulu 20 Şubat`ta kendisinden yazılı ve sözlü savunmasını aldı. 6 gün sonra disiplin kurulu kesin ihraç kararı verdi ve 1 Mart`ta da evrakları Ankara`ya ulaştı. 6 Mart`ta genel merkez, bizim ihraç kararını onadı. Ama bu süreçte Eryürek, acele bir şekilde 8 Mart`ta istifasını verdi. İstifası geçersizdir çünkü ihraç edilmiştir. İhraç edilen bir kişinin istifası olmaz.
Bu bizim çok memnun olduğumuz bir karar değildir. Bir partilimizin partimizden uzaklaştırılması bizi memnun etmemiştir. Kişi kendi kendisine yazık etmiştir. Bu saatten sonra artık şahsımıza olan iftiraların kesilmesi gerekiyor. Artık partilimiz değildir iftiralar olursa gereği yapılır. Gerekirse de dava yoluna gidilir. Bugüne kadar elinde evraklar olduğunu belirten Eryürek, o evrakları açıklamakta da acele etsin” şeklinde konuştu.nı da olabilir her kademede yer alabilirler” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat