Özdilek

Siyaset

Civelek, “Cengiz Topel Cuma günü açılacak”

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Cumartesi günü yapılacak Ekonomi Forumu’nun kent için önemli olduğunu belirtirken, Cengiz Topel’de ise Cuma gününe kadar sorunun çözüleceğini kaydetti

16 Nisan 2013 Saat: 20:59
Civelek, “Cengiz Topel Cuma günü açılacak”
Civelek, “Cengiz Topel Cuma günü açılacak”
AKP İl Yönetim Kurulu toplantısı önceki akşam parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıdan önce teşkilat çalışmaları ile ilgili bilgi veren İl Başkanı Mahmut Civelek, Çözüm sürecinde büyük rol oynayan Akil İnsanların Kocaeli’ye de geleceğini belirtti. Cumartesi günü The Ness Otel’de Kent Ekonomi Forumu yapacaklarını ifade eden Civelek, 7 kişiden oluşan, 6 masa kuracaklarını ve bu masaların her birinde birer tane vekil, belediye başkanı, akademisyen, sendikacı, oda temsilcisi, işadamı olacağını söyledi. Cengiz Topel Havaalanın son durumu ile ilgili bilgi veren Civelek, “Havaalanı Cuma gününe kadar yeniden çalışmaya başlayacak” dedi. 

AKİL İNSANLAR GELECEK
Çözüm sürecinde oluşturulan Akil İnsanlar Komisyonunun yakında Kocaeli’ye geleceğini söyleyen Civelek, ziyaretin tam zamanının belli olmadığını kaydetti. Başbakan’ın toplantıda kendilerine Akil İnsanların Kocaeli’ye geleceğini ve her türlü desteği vermelerini istediğini söyleyen Civelek, “Bizler Marmara bölgesinde sorumlu olan heyetin programlarının yapılmasına yardım edeceğiz” dedi. Deniz Ülke Arıboğan’ın başkanı olduğu akil insanların Marmara heyetinde; Mithat Sancar, Levent Korkut, Mustafa Armağan, Ali Bayramoğlu, Ahmet Gündoğdu, Hayrettin Karaman, Hülya Koçyiğit, Yücel Sayman yer alıyor. 

EKONOMİ FORUMU YAPILACAK
İzmit’te 26 Nisan’da, Gebze’de ise 1 Mayıs’ta başlayacak olan Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programını önemsediklerini söyleyen Civelek, Perşembe ve Cuma günü Ankara’da olacağını kaydetti. Cuma günü Başiskele, Cumartesi ise Kartepe, Dilovası ve İzmit’in İstişare Toplantılarını yapacaklarını belirten Civelek, ayrıca Cumartesi günü The Ness Otel’de Kent Ekonomi Forumu yapacaklarını ifade etti. Saat 09.00’da başlayacak olan forumda 6 masa oluşturacaklarını belirten Civelek, “oluşturulan masalarda birer tane vekil, belediye başkanı, akademisyen, sendikacı, oda temsilcisi, işadamı kişi olmak üzere 7 kişinin bulunacak” dedi. 

TİCARİ NEDEN GİTTİ
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Siyaset Bilimci Prof. Dr. Yılmaz Bingöl’ün moderatörlük yapacağını söyleyen Civelek, “Bu toplantıda kentin ekonomik kalkınmasında zayıf ve güçlü yönlerini dikkate alarak, 2023’te Kocaeli’nin nasıl olması gerektiğini tartışacağız” dedi. Cengiz Topel Havaalanında uçuşların ne zaman başlayacağı ile ilgili de bilgi veren Civelek, “Havaalanının kapatılması söz konusu değil. Bora Jet ticari bir nedenle gitti. Birkaç güne daha ihtiyacımız var. Cuma gününe kadar süreç netleşecek. Anadolu Jet’in gelmesi bekleniyor” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat