Özdilek

Siyaset

Civelek: ''Adaylarımız kasım sonu belli olur''

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek her hafta pazartesi günleri il binasında yaptığı basın toplantısını bu kez Sırrıpaşa Konağı’nda kahvaltılı olarak gerçekleştirdi.

30 Ekim 2013 Saat: 17:27
Civelek: ''Adaylarımız kasım sonu belli olur''
Civelek: ''Adaylarımız kasım sonu belli olur''

Basın mensuplarının ilgi gösterdiği toplantıda İl Başkan Yardımcıları Mehmet İpşiroğlu ile Mehmet Öztürk de katıldı. Civelek toplantı sonrası Kapanca Sokak’ta bulunan Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Müzesi olarak kullanacağı ve tadilatı süren tarihi binayı inceledi. KGC Başkanı Halit Yılmaz’dan bilgi aldı.

İktidarda 11 yıllarını doldurduklarını hatırlatan Civelek, 3 Kasım Pazar günü 10.00’da Antikkapı’da aday adayları tanıtım toplantısı yapacaklarını söyledi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle CHP ve MHP İl Başkanları ile Atatürk Anıtı’na birlikte çelenk koymaktan mutluluk duyduğunu belirten Civelek, “Keşke İsmetpaşa Stadı’nda yapılan kutlamalara da katılsalardı. Dini ve Milli bayramlarda bir araya gelmek ilimiz ve ülkemiz içinde güzel olur. Cumhuriyet bayrak sallamakla Cumhuriyetçiyiz demekle olmaz Cumhuriyetin gerçek sahibi biziz. En yakın zamanda il başkanları ile buluşacağız.”dedi.

Geçtiğimiz Pazar günü başarılı bir temayül yoklaması yaptıklarını; yüzde 98 oranında katılımın AKP’de sevgi, barış ve kardeşliği gösterdiğini söyleyen AKP İl Başkanı Civelek, “Temayülde zarflar torbalara basın mensuplarının gözü önünde konuldu Benim oyları görmem söz konusu olamaz. Genel Merkez’de oluşturulan komisyon değerlendirip Başbakanımıza sunacak.”dedi. Belediye Başkanları için bir daha temayül yapmayacaklarını, Meclis üyeleri için Kasım ayında temayül yapılacağını açıklayan Civelek, “Adaylarımızı temayüller ve kamuoyu yoklamalarından sonra Genel Merkezimiz Kasım ayı sonunda açıklayacak. Aday adayı olmak isteyenler için süre 1 Kasım’da sona eriyor. Siyasi Partiler, YSK tarafından açıklanan takvime göre en geç 1 Aralık’a kadar adaylarını bildirmek durumundadır.”dedi.

Karamürsel ve Körfez İlçe Başkanlarının Belediye Başkan aday adayı olmak için istifa ettiğini, Dilovası İlçe Başkanının da bu dün akşam istifasını vereceğini açıklayan AKP İl Başkanı Civelek, 3 ilçede yeniden yapılandırılacağını istifa eden 2 il yöneticisinin yerine de yedeklerden çağrı yapılacağını söyledi. Civelek şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nu yaptığı sosyal projeler nedeniyle kutluyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sosyal hizmetler bazen hükümetin bile önüne geçiyor. Büyükşehir Belediyesi’ne aday çıkmamasını garipsemiyorum. Diğer partilerin Büyükşehir için zaten iddiaları da yok. 1 Kasım itibariyle SKM çalışmaları başlayacak. SKM çalışmalarına mevcut belediye başkanları da katılacak. Aday belli olduğunda adaylar çalışmalarda yer alacak. Yeteri kadar seçim bütçesini oluşturacağız Yöneticilerden alınan aidatlar dışında destek alınacak Kervan yolda düzülür, biz düzeceğiz. İsrafa kaçmadan seçim çalışmaları yapacağız. Aday bolluğu olması partimiz için zenginliktir.”

Civelek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim mitingi için Ocak ayından sonra ilimize geleceğini, aynı zamanda toplu açılışlar da yapacağını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat