Özdilek

Siyaset

Civelek: 13-0 derken milletimize güvendik

AKP İl yönetimi, 30 Mart seçim sonuçlarının değerlendirmek amacıyla düzenlediği toplantı Antikkapı’da yapıldı.

5 Nisan 2014 Saat: 17:48
Civelek: 13-0 derken milletimize güvendik
Civelek: 13-0 derken milletimize güvendik

Toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eski bakan Nihat Ergün, Milletvekilleri Sibel Gönül ve M.Ali Okur,  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmoğlu, İlçe Belediye Başkanları, İl Başkanı Mahmut Civelek ve ilçe başkanları katıldı.

30 Mart’ta çok güzel bir seçim geçirdiklerini, oyları artırarak seçimleri kazandıklarını belirten İl Başkanı Civelek, yenilenmiş belediye başkanları ile Kocaeli’ye hizmete devam edeceklerini söyledi. Seçimin son gününe kadar yorulmadan çalıştıklarını ve başkalarına nasip olmayacak kalabalık miting yaptıklarını söyleyen Civelek, “Bundan sonraki süreci değerlendireceğiz; 4 ay sonra Cumhurbaşkanlığı, sonrasında da genel seçimlerin hazırlıklarını başlayacağız. Kazanacak daha çok seçimimiz var.” dedi. Hedefleri olan 13-0’ı tutturdukları söyleyen Civelek;  “13-0 derken milletimize, Kocaeli’ye güvendik. Biz bundan sonra ilçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımızla yapacağımız çalışmaları konuşacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu,  oylarını artırdıklarını, halkın AKP kadrolarına itimadının artmasının sorumluluklarını daha da artırdıklarını belirtti, asla rehavete kapılmayacaklarını söyledi. Milletvekilleri Okur, milletin istikrarının devamından yana olduğunu,  Gönül de milletin başını öne eğdirecek işler yapmadıklarını, yapmayacakları işler için söz vermediklerini belirttiler.

8 büyük seçimi başarıyla tamamladıklarını belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, AKP’nin başarılarının tesadüfi olmadığını söyledi. AKP olarak seçimlerin analizini yaptıklarını, diğer partilerin de neden başarısız olduklarını analiz etmelerini gerektiğini belirten Ergün, şunları söyledi, “Türkiye halkı demokrasinin işlemesini istiyor. Demokrasi dışı güçlerin demokrasiye müdahalesi inşallah bu seçimde son denemeleri olur. Bu seçimde Kocaeli 13-0 yaptı. Sakarya, Düzce, Ordu, Gümüşhane’de bütün ilçeleri ile seçimleri kazandı.  Kocaeli, Türkiye’ye örnek oldu.”. Ergün, belediye başkanlarına yapacakları güzel hizmetlerinde yardımcı olacaklarını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, AKP olarak 30 Mart seçimlerinden alınlarının akıyla çıktıklarını, bu seçiminin kazananın AKP olduğunu belirtti, “Seçimde kaybedenler, başlarını iki elinin arasına alıp düşünmelerini tavsiye ediyorum. CHP, MHP ve BDP, Paralel Yapı alının sonuçları irdelemelidir. “dedi. Seçimde sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapan Işık, şöyle konuştu, “Seçime katılım yüzde 90 civarında, bu katılım dünyada nadir görülür. İptal oylarının çok olması, muhtarlık oylarının aynı pusulada yer alması neticesinde çok sayıda iptal oyu il karşı karşıya kaldık. 45 bin 439 oy geçersiz sayıldı; iptal oranı düşük olsaydı, hedefi çok geçecektik. Birkaç ilçede hedeflerin altında kalmamınız sebebi iptal oylarının çok olmasına neden oldu.”

Işık, toplantıda AKP’nin belediyecilik anlayışını değerlendireceklerini belirten Işık, “Seçimler önemlidir, ama daha önemlisi belediyecilik anlayışımızı, şehrimize en iyi şekilde yansıtılmasıdır. Belediye Başkanlarımız; AKP’ye oy versin, vermesin herkesin belediye başkanıdır. Halka verilen sözlerin tutulması, projelerin hayata geçirilmesi için çalışacağız. Sözlerimiz sigara paketine ve suya yazılan yazılar gibi olmayacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat