Özdilek

Kültür/Sanat

Çınarlı Cemevi'nde ilk iftar

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Büyükşehir Belediyesi ve Derince Belediyesi’nin katkılarıyla yapımına hızla devam edilen Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi Çınarlı Cemevi’nde, Muharrem ayının ilk iftarı yapıldı

 

Başkan Alemdar yalnız bırakmadı

Derince Çınarlı Köyü’nde yapımına devam edilen Çınarlı Köyü Cemevi Derneği ilk kez yapılan bir iftar organizasyonuyla etkinliklerine başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Derince Belediyesi’nin ilk gün itibariyle sağladığı büyük desteklerle birlikte yapımı hızla süren Çınarlı Köyü Cemevi Derneği’nde gerçekleşen ilk iftara Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar da katıldı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi Çınarlı Cemevi Başkanı Hüseyin Gülseven, başkan yardımcısı Hüseyin Akbal, yönetim kurulu üyeleri Ziynet Karagöz, Mankul Yoloğlu, Ali Gürer, Sakine Sevigen ve Servet Koçak’ın da hazır bulunduğu iftar programına Kocaeli Tuncelililer Dernek Başkanı Ruhi Çelik, Çınarlı Köyü Cemevi Derneği Dedesi Murat Baba ve vatandaşlar katıldı. İftar öncesi Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Çınarlı Cemevi Başkanı Hüseyin Gülseven ile bir süre dernek binasını gezerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

Gülseven’den Başkan Alemdara teşekkür

Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden bir süreçte Çınarlı Cemevi inşasını sürdürdüklerini belirten Cemevi Başkanı Hüseyin Gülseven yaptığı açıklamada ‘Başta Derince Belediye Başkanımız Dr. Aziz Alemdar olmak üzere, derneğimize katkıda bulunan tüm dostlara, kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız Aziz Alemdar bugüne dek derneğimiz için bir dakika bile katkısını esirgemedi ve hep yanımıza oldu’ dedi. ‘Muharrem orucu nedeniyle bugün itibariyle cem evimizin yemekhane katı faaliyete geçmiştir’ diyen Gülseven, ‘Cemevimizde bundan sonra hem yemek işleri hem de cenaze işleri ve cem ayinleri yapılacaktır. Tüm dostlarımızı destek olmaya, bir can ve bir yürek olmaya davet ediyoruz’ dedi. Kerbela’da Hz.Hüseyin ve yanındakilere yapılan zulmü bizzat bedenlerinde yaşamak için gün 12 gün boyunca oruç tuttuklarını belirten Gülseven ‘Dileğimiz bundan sonra Kerbela’ların yaşanmaması ve barış, kardeşlik içersinde bir dünya’ dedi.

 

‘Bu matem Alevi-Sünni hepimizin matemidir’

Hüseyin Gülseven’in ardından kürsüye davet edilen Derince Belediye Başkanı Dr.Aziz Alemdar ise yaptığı konuşmada ‘Dernek binasının yapımında kısa sürede önemli mesafe kaydedildi ve buralara gelindi. Ben artık tünelin ucunun göründüğü kanısındayım. Büyükşehir Belediyemiz ve biz Derince Belediyesi olarak bugüne dek sağladığımız katkıları yine sürdüreceğiz. Sizlerin de gayretleriyle derneğin kısa sürede tamamlanmasını temenni ediyorum’ dedi. Hz. Hüseyin’in şehit edilişinin herkesi derinden üzdüğünü belirten Başkan Alemdar ‘Bu matem Alevi-Sünni hepimizin matemidir’ dedi. Başkan Alemdar’ın konuşmasını tamamlamasının ardından ise Çınarlı Köyü Cemevi Derneği Dedesi Murat Baba, yemek duasını yaptırdı. Muharrem ayının ilk iftarının yapıldığı Çınarlı Cemevi’nde yemekten sonra ise Muharrem sohbeti gerçekleştirildi. Dede Murat Baba’nın, Cemevi’nde iftara katılanlarla yaptığı sohbette Kerbela şehitleri anıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat