Özdilek

Eğitim

Çınar Akademi’ye Sarıyer Akademi’den deste

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğünde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilecek olan Çınar Akademi’ye Sarıyer Akademi’den destek geldi.

24 Mart 2022 Saat: 09:54
Çınar Akademi’ye Sarıyer Akademi’den deste
Çınar Akademi’ye Sarıyer Akademi’den deste

Çınar Akademi’ye Sarıyer Akademi’den deste

“Çınar Akademi’nin ışığı daha kuvvetli yanacak”

 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğünde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilecek olan Çınar Akademi’ye Sarıyer Akademi’den destek geldi. Lansmana konuk olan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Türk eğitim sisteminde hiç olmazsa bir ışık yakabilmiş olalım. Biz İstanbul’dan başlattık, İzmit’te bu ışığın daha kuvvetli yanacağına inanıyorum” dedi.

 

Çınar Akademi lansmanında konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Fatma Başkanım dahil olmak üzere biz, belediyeciliğe biraz farklı bakıyoruz. Sarıyer Akademi gerçekten eğitimimizde ciddi bir yer tutuyor ve marka oldu. Ben biliyorum ki Çınar Akademi de çok rahat bir şekilde yolunu bulacak. Biz yerel yönetim anlayışımızda meseleye sadece klasik belediye hizmetleri olarak bakmıyoruz. En kolay şey asfalt dökmek, çöp toplamak. En zoru ise insan. Yani yaşamın içinde yaşamı yönlendirenler. Sarıyer Akademi’nin temel mantığı buradan çıktı.

 

Genç “çocukların elinden tutacağız”

Türkiye’deki eğitim sistemine bakıldığında diplerdeyiz. Eğitim diye bir şey yok. Biz hiç olmazsa çorbaya bir tuz katabilirsek diye başladığımız yolda bir anda yedinci seneye geldik. Bugüne kadar her yıl ortalama 600 öğrenci alsak 7 yılda 5 bin öğrenciye yakın mezunumuz var demektir. Bu öğrencilerin hepsi çok önemli okullarda eğitim aldılar, çok önemli yerlere gittiler. Bu projenin temel amacı eğitimde fırsat eşitliği ve biz bunu sağlamanın peşindeyiz. Elinden tutabileceğimiz çocukların elinde tutacağız.

 

Başkanım çok önemli bir markayı listesine ekledi”

Bir anne için evlat her şey. Çocuk başarılı oldukça annenin kendine olan güveni ve çocuğuna olan güveni artıyor. Bu dönem içinde emek veren öğretmenlere çok teşekkür ediyorum. Eğitim farklı ve ücretsiz olacaksa, belediye kendi kaynaklarıyla yapacaksa o zaman sorumluluk artıyor. Biz ailelerden çok güzel geri dönüşler aldık. Ben tüm İzmitlilere başarılar diliyorum ve Çınar Akademi’ye desteklerini istiyorum. Bizde hiçbir şekilde kayırmaca yok. Ben Çınar Akademi’yi içtenlikle kutluyorum. Sevgili başkanımı kutluyorum. Yollarınız açık olsun. Başkanım 2 yıllık pandemi sürecine rağmen çok önemli markalar oluşturdu. Çok önemli bir markayı daha listesine ekledi.

 

“Çok önemli bir başlangıç yapıyorsunuz gençler”

Çınar Akademi’de eğitim görecek öğrencilere seslenen Genç, “Siz çok önemli bir başlangıç yapıyorsunuz sevgili gençler. O kadar ulvi bir yola çıkıyorsunuz ki, zinciriniz o kadar kuvvetli ki sizin oluşturacağınız zincire takılanlar da çok kuvvetli bir şekilde yürüyecekler. Yollarınız açık olsun. Sevgili başkanımın yolu açık olsun. İzmit halkının çocuklarıyla beraber yolları açık olsun. Türk eğitim sisteminde hiç olmazsa bir ışık yakabilmiş olalım. Biz İstanbul’dan başlattık, İzmit’te bu ışığın daha kuvvetli yanacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Görey, “Fatma başkanıma teşekkür ediyorum”

Sarıyer Akademi Genel Koordinatörü Sami Görey, Sarıyer Akademi’nin kuruluş hikâyesini anlatarak sözlerine başladı. Görey, “Öğretmen olmak bir ayrıcalıktır. Benim için bu hayatta en önemli şey çocuğum. Hiçbirimizin çocuğundan daha değerli bir şey yok. O zaman Akademiye aldığımız her öğrenci benim için kızımdan bir adım öndedir. Çünkü onlar bize emanettir ve biz o emanete ihanet edemeyiz. O emanete dokunacak liyakatli insanlar olması gerekiyor. Ben bu konuda Fatma Başkanıma teşekkür ediyorum.

 

“Öğretmenlerin akademik yetkinlikleri hassasiyetle ölçülüyor”

Bir şeye nasıl başlarsan öyle gider. İlk düğme çok önemli. Onu doğru iliklerseniz devamı doğru geliyor. Şu anda öğretmen alımı için sınavlar yapıldı. Öğretmenlerin her birinin akademik yetkinlikleri hassasiyetle ölçülüyor. Çünkü onlar sizin çocuklarınıza dokunacaklar. O zaman bu bir sosyal projedir ama öyle bir sosyal proje ki çocuğuna dokunacak yetkin insanlar olduğu için çocuklarınızı buraya getireceksiniz. Bizler de bunun bilincinde sorumluluğu alarak kendimizi bu yarışa hazırlayacağız.

 

“Yolculuğumuza devam edeceğiz”

Şu anda Çınar Akademi’nin bir takvimi var. 2-3 Nisan’da başlayarak önümüzdeki 10 hafta boyunca öğrencilerimize sınav hazırlığı yapacağız. Öğrencilerimize AYT ve TYT sınavlarıyla destek olacağız. Çünkü şu anda öğrencilerin her birinin gittiği bir kurum var ve farklı kurumların sınavlarına ihtiyaç duyuluyor. O sınavları yaptıktan sonra da öğrencinin eksik olduğu yerlerde soru çözümleri ve takviyelerle bu dönemi geçirmiş olacağız. Bunun içerisinde LGS, YKS ve kurum kabul sınavlarıyla da yolculuğumuza devam edeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat