Özdilek

Siyaset

“Cin şişeden çıktı”

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, 28 Mayıs Taksim Gezi Parkı eylemlerinden sonra hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirterek “Cin şişeden çıktı. Ülkede ve kentte hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi

26 Haziran 2013 Saat: 21:52
“Cin şişeden çıktı”
“Cin şişeden çıktı”

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan önceki akşam haftalık il yönetim kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada gündeme dair konular hakkında değerlendirmede bulundu. Kuşkan,  “Büyükşehir Belediyesi’nin, çalışanlarının sosyal medyada gezi parkı eylemleri ile ilgili paylaşımlarından dolayı cadı avı başlattığını ve belediyenin adaletin görevini üstlendiğini” iddia etti.

AKP’Lİ VEKİLLERİN SESİ ÇIKMIYOR

Kocaeli’nin gündeminde yıkıcı bir konunun olduğunu ifade eden Kuşkan, “Gölcük ilçemize bağlı Halıdere ile Değirmendere arasında bir liman yapılıyor. Bu yapılan liman Körfez’in adeta sonu olur.  Bunu asla doğru bulmuyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Ayrıca konuya ilişkin de sadece Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş bir açıklama yaptı. Kocaeli’nin diğer yöneticileri ve AKP milletvekillerinin bu konuda hiç sesini duymuyoruz. Endişe ve kaygılarımız artıyor. Bu oldukça önemli bir konu” dedi.

EN FAZLA GELİRİ OLAN EN BORÇLU BELEDİYE

Büyükşehir Belediyesi gelirlerinin oldukça yüksek olduğunu da belirten Kuşkan, “ En fazla gelir Büyükşehir’in elinde olmasına rağmen Türkiye’de en borçlu olan iki belediyeden bir tanesi. Kent kamuoyunun ne kadar dikkatini çekiyor bilmiyorum ama en borçlu belediye büyükşehir belediyesi” şeklinde konuştu.

“CİN ŞİŞEDEN ÇIKTI”

28 Mayıs Taksim Gezi Parkı eylemlerinden sonra hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını aktaran Kuşkan, “Vatandaşlar hükümete karşı pembe gözlükleri çıkardı. Özetle cin şişeden çıktı, ülkede ve kentte hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Ülkenin ve kentin kötü gidişini görenler vardı. AK Parti’nin iyi gitmediğini görenlerin sayıları arttı. Ancak elektronik ortamı çağdaş bir şekilde kullanan büyükşehir belediye personeline karşı bir cadı avı olayı başladı. Bu demokrasilerde yaşanmaması gereken bir durum. Çalışanları yakalamak ile meşguller. Kişiler büyükşehir belediyesi tarafından adeta avlanıyor. Bu konuda ciddi kaygılar taşıyoruz. Bu konuyu mahkemeye devretmek lazım” ifadelerini kullandı.

BECERİKSİZLİKLERİNİ GİZLİYORLAR

AKP’nin bekleneni ve umulanı gerçekleştiremediğini söyleyen Kuşkan, “Yuvacık Barajı’nın yarısından daha ufak olan Namazgah Göletini dahi yapamadılar. Beceriksizliklerini gizlemek için sözlü saldırı düzenliyorlar. Siyaseten ve ahlaken bu hoş değil. Yöneticileri sağduyulu ve aklıselim açıklamalara davet ediyoruz. Şuna buna muhalif olma düşüncesinde değiliz.  Muhalefet olarak kent için üzerimize düşenin çok daha fazlasını yapıyoruz. Ancak iktidarda olanlar aynı hassasiyette değil. Biz yanlış olanı eleştiririz. Son günlerde eylemler konusunda Vali Ercan Topaca ve emniyet güçleri duyarlı davrandı ve kayda değer bir sorun çıkmadı. Biz doğru bulmadığımız işlere muhalefet ederiz. Doğru işler yapıldığında övgüden bahsederiz” dedi.

 

İSTANBUL’DA İL BAŞKANLARI TOPLANTISI

Parti çalışmaları hakkında da bilgi veren Kuşkan, “Önümüzdeki haftalarda Körfez ve Başiskele’de geniş katılımlı ilçe toplantısı gerçekleştireceğiz. Bu hafta içerisinde İlçe başkanlarını toplayarak seçimlere ve yol haritalarına yönelik nelerin yapılabileceğini organize edeceğiz. 28 Haziran’da İstanbul’da 12 il başkanının genel merkez tarafından daveti var. Bu programa Gökhan Günaydın ve Adnan Keskin’de katılacak. Ayrıca adaylık süreci ve bu süreçte Eskişehir’de eğitim alanlar ve almaya gidecekler arasında bir değerlendirme yapıp bu konular hakkında fikir alışverişinde bulunacağız” şeklinde konuştu.

SADECE EŞİTLİĞİN OLUŞMASINI SAĞLARIM

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kuşkan, “CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım’ın İzmit Belediyesi için başkan aday adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna “Şahıslara ait bir sorudur. Parti yöneticilerinin bireysel kendi yönetimlerinin alması gereken kararlarıdır. O noktada yorum yapmam doğru olmaz. Hiçbir partilimizle alakalı bir yorum yapmam hoş olmaz. Eşit olarak seçimlerde çalışma koşulları olsun. Ben sadece bu eşitliğin oluşması noktasında ortam hazırlarım” dedi.

EĞİLİM YOKLAMASI İSTİYORUZ

Seçim çalışmalarında CHP’nin nasıl bir yol izleyeceği sorusuna ilişkin de Kuşkan, “Bilindiği üzere Eskişehir’de aday adayları eğitim programları başladı. Eğitimlerden ilimizden 400 kişinin faydalanacağı düşünüyorum.15 Temmuz’dan Eylül ayına kadar bir eğilim yoklaması olmasını istiyoruz ama bunun kararını genel merkezimiz verecek” dedi. Son olarak MHP İl başkanı Aydın Ünlü’nün, ‘CHP ve AKP tahterevalli siyaseti yapıyor’ söylemine ilişkin de “Doğru bir tespit yapmış. Yanlış değil görüntü öyle” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat