Özdilek

Ekonomi

Çin’den İzmit’e tren geliyor

Çin yönetimi Şincan Uygur Özerk Bölgesi’nden Türkiye'ye uzanacak hızlı tren hattı için 150 milyar doları gözden çıkardı. Tren hattı İstanbul’a kadar olacak ve ilimizden de geçecek.

5 Temmuz 2014 Saat: 18:06
Çin’den İzmit’e tren geliyor
Çin’den İzmit’e tren geliyor

Çin'in en büyük lokomotif ve vagon üreticisi olan CSR'in başkanı Zhao Şiaoyang, Şincan'dan başlayacak 6 bin kilometre uzunluğundaki hızlı tren hattının Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Türkiye'ye uzanacağını söyledi. 150 milyon dolar maliyet hesabı olan proje tamamlanırsa, Çin’den gelen tren ilimizden de geçecek.

 

DEVAM EDEN YHT ÇALIŞMALARI
Türkiye'de şu an 212 kilometrelik Ankara-Konya ve 355 kilometrelik Eskişehir-Konya yüksek hızlı tren hatları hizmet veriyor. Ankara-İstanbul arasını 3 buçuk saate indirmesi planlanan hızlı tren hattının ise 11 Temmuz'da açılması bekleniyor. Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açılmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat