Özdilek

Siyaset

Çiler: Onur duydum ama yokum

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

12 Haziran`da yapılacak genel seçimler öncesinde CHP ilimizde büyük bir transfer bombası patlatmıştı. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun bizzat kendisinden adaylık teklifi almıştı. Çiler, Kılıçdaroğlu`nun daveti üzerine Ankara`ya gitmiş ve CHP Lideri ile baş başa görüşme yapmıştı. Kılıçdaroğlu`nun “Parlamentoda sizinle birlikte çalışmak isteriz” teklifine olumlu yaklaşan Nail Çiler`in adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu.


İKİNCİ SIRA DÜŞÜNÜLÜYORDU


GTO Başkanı Nail Çiler bugün sabah saatlerinde de CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin ile İstanbul`da kahvaltıda bir araya gelmiş, adaylık konusunda ayrıntıları görüşmüştü. Çetin`in, Nail Çiler`le yaptığı görüşmede partideki tepkilerin nasıl azaltılacağı konusu da dahil olmak üzere tüm detaylar üzerinde durulmuştu. Kahvaltıda Nail Çiler`in, Kocaeli`den ikinci sıra adayı olarak gösterilmesi konusunda da anlaşmaya varılmıştı. Ancak öğleden sonra beklenmedik bir gelişme yaşandı.


BAKAN ÇAĞLAYAN DURDURDU

Bakan Zafer Çağlayan`ın, GTO Başkanı Nail Çiler`i arayarak adaylıktan vazgeçmesini istediği öğrenildi. Ankara Ticaret Odası`nın eski başkanlarından olan bakan Çağlayan`ın bu talebi CHP`nin transferini suya düşürürken, Nail Çiler`in de adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı.

Çiler, “Bana yapılan tekliflerden onur duydum. Herkese teşekkür ediyorum. Ailemle, arkadaşlarımla çok konuştum, düşündüm. Siyasete hazır olmadığımı düşündüğümden, çok severek yaptığım GTO’daki görevimi sürdürmek istiyorum. Bölgeme bu şekilde hizmete devam edeceğim” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat